Συνάντηση εργασίας  πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016 παρουσία του Δημάρχου Ρόδου κου Φώτη Χατζηδιάκο στην Δημοτική Κοινότητα Κρεμαστής, με κεντρικό θέμα την Κοιλάδα των Πεταλούδων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη  Αντιδήμαρχοι: πρωτογενούς τομέα και εμπορίου Γιώργος Πόκκιας, πολιτικής προστασίας και συντονισμού αποκεντρωμένων υπηρεσιών Αγαπητός Πάλλας, το μέλος του τοπικού συμβουλίου της δημοτικής Κοινότητας Κρεμαστής Βασίλης Δελαπόρτας, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Αφεντούλης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο κος Χατζηδιάκος ενημερώθηκε για τα τρέχοντα προβλήματα και τους τρόπους με τους οποίους αντιμετωπίζονται καθημερινά από τους θεσμικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της δημοτικής Αρχής, για την επίλυση των θεμάτων που αφορούν την βιωσιμότητα του σπάνιου βιότοπου που φιλοξενεί η κοιλάδα των πεταλούδων, προαναγγέλλοντας παράλληλα μία σειρά από παρεμβάσεις.

paremvasi-dimarhos-petaloudes01

Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η στελέχωση μεικτού κλιμακίου αποτελούμενο από καταρτισμένους επιστήμονες, ανά ειδικότητα, το οποίο θα αξιοποιήσει τις υπάρχουσες μελέτες και θα εκπονήσει νέες για την διατήρηση του φυσικού κάλους και της βιωσιμότητας του βιότοπου.

Επιπρόσθετα  θα τοποθετηθούν μπάρες, ηλεκτρονικό εισιτήριο και αυτόματοι πωλητές στις κεντρικές εισόδους της Κοιλάδας, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να στελεχωθεί το προσωπικό της Κοιλάδας, από υπαλλήλους ιδιωτικής εταιρίας Security, που θα συνδράμει στη φύλαξη και την ασφάλεια.

Επιπλέον ο κος Χατζηδιάκος ενημερώθηκε λεπτομερώς από τον κο Πόκκια για θέματα που αφορούν το υπαίθριο και στάσιμο εμπόριο, τις καντίνες, τις λαϊκές αγορές και για τους ελέγχους που διενεργούνται σε καθημερινή βάση  από τα κλιμάκια της Διευθύνσεις  Πρωτογενούς Τομέα και Εμπορίου. Στις άμεσες προτάσεις του Δημάρχου Ρόδου την οποία θα καταθέσει σε προσεχές συνέδριο της ΚΕΔΕ, είναι η δημιουργία Νομοθετικού πλαισίου που θα καθορίσει τις προϋποθέσεις για την πάταξη της αυθαιρεσίας, σε αυτού του είδους τις δραστηριότητες.