Αρχική Ρόδος Εκπαίδευση 1ο σεμινάριο (masterclass) κλασσικού τραγουδιού όπερας της Cheryl Studer στη Ρόδο

1ο σεμινάριο (masterclass) κλασσικού τραγουδιού όπερας της Cheryl Studer στη Ρόδο

0

Η διάσημη αμερικανίδα υψίφωνος Cheryl Studer, θα διδάξει σε σεμινάριο Φωνητικής Τέχνης Όπερας από την 1η ως την 10η Σεπτεμβρίου 2016 στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου.

Η κ. Studer, κάτοχος βραβείων Grammy, παγκοσμίου ρεκόρ δισκογραφίας και πρωταγωνιστικών ρόλων (πλέον των 80), εμφανισθείσα σε όλα τα μεγάλα Θέατρα του Κόσμου με όλους τους γνωστούς μαέστρους και αστέρες της Όπερας, είναι τακτική καθηγήτρια Όπερας στο Μουσικό Πανεπιστήμιο του Würzburg στη Γερμανία.

Στο σεμινάριο θα λάβουν μέρος 14 νεαροί τραγουδιστές, το επίπεδο των οποίων ξεκινά από το μέσο ακαδημαϊκό, εκτεινόμενο σε ήδη επαγγελματίες που επιθυμούν μια λεπτομερειακή επιμόρφωση τελειότητας από την κ. Σέρυλ Στούντερ.

Για φέτος οι σπουδαστές προέρχονται από : Γαλλία, Ελβετία, Ολλανδία, Γερμανία, Κίνα, Καναδά, Αυστραλία, Ν. Κορέα και Ελλάδα.

Στις 10 αυτές μέρες οι συμμετέχοντες θα υποστηριχθούν τεχνικά στην φωνητική απο τον σύζυγο της κ. Στούντερ, Έλληνα τενόρο κ. Μιχάλη Δουκάκη, θα τους διδαχθούν ερμηνευτικές γραμμές από την καθηγήτρια και θα συνοδευτούν μουσικά καθ’ όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου από τον διακεκριμένο πιανίστα κ. Γιάννη Τσανακαλιώτη.

Η παρακολούθηση των μαθημάτων από τους Ρόδιους και ξένους ακροατές θα είναι ευπρόσδεκτη καθ’ όλες τις ημέρες και ώρες.

Στο τελικό επίσημο κοντσέρτο του 1ου αυτού σεμιναρίου θα ακουστούν άριες και ντουέτα του στάνταρ γνωστού ρεπερτορίου από όπερες των G. Verdi, G. Puccini, W. A. Mozart, G. Donizetti, V. Bellini, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016, και ώρα 18:00, στο Δημοτικό Θέατρο.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη