Το Θέατρο έρευνας Ανάποδα διοργανώνει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών στην μεσαιωνική πόλη της Ρόδου από τις 7 ως τις 11  Σεπτέμβρη 2016 και απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε καλλιτεχνικές ομάδες αλλά και σε ανεξάρτητους καλλιτέχνες που θέλουν να παρουσιάσουν το έργο τους ή να δουλέψουν επιτόπου.

Δεχόμαστε αιτήσεις για παρουσίαση έργου από τον χώρο του Θεάτρου (performance, εγκατάσταση, κουκλοθέατρο) των Εικαστικών (καλές τέχνες, performance) και της Μουσικής (πειραματική μουσική, εγαταστάσεις).

αίτηση συμμετοχής(φεστιβάλ ανάποδα)

Θεματολογία

Ο έλεγχος, οι ταυτότητες, τα σύνορα, οι εγκλεισμοί και όλες τους οι μεταμορφώσεις είτε ως λέξεις ενός λεξιλογίου που πλέον μοιάζει ανεπαρκές είτε ως αναλώσιμες εικόνες, επιβεβαιώνουν την ανεστραμμένη πραγματικότητα στην οποία ζούμε σε κάθε εικόνα και σε κάθε είδηση. Σαν το τώρα να μην είναι τώρα αλλά λίγο αργότερα η λίγο πριν ή καθόλου. Η αντιστροφή αυτής της ανεστραμμένης πραγματικότητας είναι το θέμα του 4ου Φεστιβάλ. Ένα τώρα που σαν πορώδες σύμπλεγμα θα μπορούσε να αφηγηθεί με λεπτομέρειες το παρόν.Ένα καλειδοσκόπιο διαφορετικών οπτικών και ορισμών πραγματικοτήτων ή ουτοπιών, ένα τώρα σε όλες τις γλώσσες και τις γραφές, σε χρόνους και σε τόπους όπου ο έρωτας και η επανάσταση χορεύουν σφιχταγκαλιασμένα στο Χάος.

https://theatroanapoda.wordpress.com/