Αρχική Ρόδος Εκπαίδευση Επίσκεψη μαθητών από την Αυστρία στο Δήμαρχο

Επίσκεψη μαθητών από την Αυστρία στο Δήμαρχο

0
Επίσκεψη μαθητών από την Αυστρία στο Δήμαρχο

Τους αριστούχους αυστριακούς σπουδαστές της αρχαίας ελληνικής γλώσσας που αναδείχτηκαν από την Ολυμπιάδα της Αυστρίας και προέρχονται και από τα εννέα κρατίδια της χώρας, δέχτηκε το πρωί (Δευτέρα) ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος.

Τους αριστούχους σπουδαστές συνόδευαν ο επίτιμος πρόξενος της Αυστρίας στη Ρόδο Σάββας Παπαγεωργίου, η  Μαρίτσα Μαντικού από τον Ελληνοαυστριακό Σύνδεσμο καθώς και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί τους.

Πρόκειται για την 7η συνεχή χρονιά που Αυστριακοί μαθητές οι οποίοι διακρίθηκαν στην Ολυμπιάδα Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας η οποία διεξάγεται στη χώρα τους, φιλοξενούνται στη Ρόδο ως έπαθλο για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν.

«Είστε οι καλύτεροι πρεσβευτές για τη χώρα μας», τόνισε ο δήμαρχος απευθυνόμενος στους μαθητές και τους συνεχάρη για την αγάπη τους για την αρχαία ελληνική γλώσσα και την επίδοσή τους.

«Τα επόμενα χρόνια θα αναδειχτεί η σπουδαιότητα του συγκεκριμένου προγράμματος», δήλωσε ο κ. Χατζηδιάκος και αναφέρθηκε στη βούλησή του, με το κλείσιμο της δεκαετίας, να διοργανωθεί διημερίδα στο νησί, με τη συμμετοχή όλων των αριστούχων των προηγούμενων ετών οι οποίοι θα εισηγηθούν για την αρχαία ιστορία της Ρόδου,  για τους φιλοσόφους, τους γλύπτες, τους αθλητές και όσους ακόμα αναδείχτηκαν κατά την αρχαιότητα στο νησί.

Από την πλευρά του ο επίτιμος πρόξενος της Αυστρίας στη Ρόδο Σάββας Παπαγεωργίου, ευχαρίστησε το δήμαρχο για την υποδοχή των μαθητών και την πρόθεσή του να προσελκύσει το σύνολο των αριστευσάντων  γεγονός που λειτουργεί τονωτικά για τους ίδιους και ενισχύει το ενδιαφέρον τους για τη χώρα και το νησί μας.