Τον πρέσβη της Ρουμανίας στην χώρα μας κ. Lacian Fatu, καθώς και τον κυβερνήτη του ρουμάνικου εκπαιδευτικού πλοίου «Μίρτσεα» κ. Gabriel Loan Moise, το οποίο πραγματοποιεί εκπαιδευτικό ταξίδι στη Ρόδο, δέχτηκε το μεσημέρι (Παρασκευή) στο δημαρχείο, ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος.

Η συνάντηση είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα και έγινε παρουσία της στρατιωτικής και λιμενικής ηγεσίας του τόπου. Παρόντες ήταν: o διοικητής της 95 ΑΔΤΕ υποστράτηγος Βασίλης Κουκουλομάτης, ο διοικητής της 8ης Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος Δωδεκανήσου αρχιπλοίαρχος Γιάννης Αργυρίου, ο Λιμενάρχης Ρόδου αντιπλοίαρχος Σπύρος Τάτης, ο πλωτάρχης Νικόλαος Κουτρομάνος, ο σημαιοφόρος και αξιωματικός σύνδεσμος Στέλιος Σοφός, και από την πολεμική αεροπορία ο επισμηναγός Μίλτος Τσουβελάκος.

Ο δήμαρχος σε πολύ φιλικό κλίμα καλωσόρισε στη Ρόδο τον πρέσβη και τους αξιωματικούς του πολεμικού ναυτικού της Ρουμανίας, τονίζοντας την ασφάλεια που παρέχει το νησί μας.

«Η Ρόδος αποτελεί κυρίαρχο τουριστικό κέντρο της Μεσογείου», δήλωσε ο δήμαρχος και ευχήθηκε καλή διαμονή και ξεκούραση στους Ρουμάνους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού.

Το «Μίρτσεα» είναι εκπαιδευτικό ιστιοπλοϊκό σκάφος, ένα από τα πέντε αυτού του τύπου που υπάρχουν στον κόσμο (δύο στη Γερμανία και από ένα στις ΗΠΑ, Πορτογαλία και Ρουμανία). Αποτελεί σύμβολο του στόλου της Ρουμανίας, και είναι ιδιαίτερη τιμή για τους αξιωματικούς να εκπαιδεύονται στο πλοίο αυτό.

Το «Μίρτσεα» θα βρίσκεται στη Ρόδο για τις επόμενες ημέρες μέχρι και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου θα είναι ανοιχτό για επισκέψεις στο κοινό.

Ο κ. Χατζηδιάκος ευχήθηκε στους Ρουμάνους αξιωματικούς να απολαύσουν τις ομορφιές του νησιού μας, την τοπική γαστρονομία και τη φιλοξενία των Ροδίων.