Ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος παρέθεσε γεύμα στις Πηγές Καλλιθέας σε 31 παιδιά του Ξενώνα Ελπίδα και τους συνοδούς τους που βρίσκονται αυτές τις μέρες στο νησί.

Στην εκδήλωση που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 5 Σεπτεμβρίου για να υποστηριχθούν ηθικά τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο, παρευρέθη επίσης η πρόεδρος της «Ροδαυγή» του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών που χρήζουν μεταμόσχευσης μυελού των οστών Κατερίνα Παπαχατζή, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ενώ από πλευράς δήμου παρέστησαν η αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ Γιάννης Κούρτης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ρόδου Μίλτος Παγκάς, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κοσκινού Νίκος Μανωλάγκας και ο τοπικός σύμβουλος Ρόδου Κώστας Στυλιανού.

Ειδικότερα εννέα ενήλικες  ηλικίας από 18-25 ετών, επτά παιδιά ηλικίας 13 έως 17 ετών, έντεκα παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών, τέσσερα παιδιά ηλικίας 3 έως 6 ετών και οι συνοδοί τους, στο ειδυλλιακό τοπίο της Καλλιθέας  είχαν γεύμα που ήταν αποτέλεσμα χορηγίας και χάρηκαν με τα συμβολικά δωράκια χορηγού.

ekdilosi-ksenona-elpida01

Ο κ. Χατζηδιάκος δήλωσε ότι η ηθική αυτή συμπαράσταση στα παιδιά και στις οικογένειές τους είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει γι αυτά και για όσους δίνουν τη δική τους μάχη στο δύσκολο αγώνα που έχουν αναλάβει για να τα στηρίξουν.

Τα παιδιά του Ξενώνα ΕΛΠΙΔΑ βρίσκονται στη Ρόδο από τις 3 Σεπτεμβρίου και οι συγκεκριμένες δράσεις αναπτύσσονται για τη δραστηριοποίηση και κοινωνικοποίηση τους.

Οι μικροί και οι μεγάλοι επισκέπτες μας ευχαρίστησαν για τη φιλοξενία η οποία όπως χαρακτηριστικά είπαν ήταν η πιο θερμή απ΄ όλες τις άλλες περιοχές της χώρας που επισκέφτηκαν αφού βρέθηκαν κοντά τους σύλλογοι, φορείς και χορηγοί οι οποίοι τους τόνωσαν το ηθικό και τους έδωσαν δύναμη για να συνεχίσουν.