Δράσεις κυκλοφοριακής αγωγής πραγματοποιήθηκαν από το Τμήμα Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της οδού Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016 παρακολούθησαν μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής τα παιδιά της Γ΄και  Δ΄τάξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου συνοδευόμενα από τις δασκάλες τους κ.Κατσιμοίρη Φωτεινή και κ.Πασχάλη Τάνια, ενώ την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016, το μάθημα παρακολούθησε η Ε΄τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου συνοδευόμενη από το δάσκαλο της κ.Μπαρκούτο Τάσο.

Οι μικροί μαθητές, ενημερώθηκαν από το εξειδικευμένο στέλεχος της υπηρεσίας κ. Γιακουμάκη Γιώργο, για θέματα του ΚΟΚ και κυρίως για τον τρόπο που θα πρέπει να συμπεριφέρονται τα παιδιά ως πεζοί ή ως επιβάτες οχημάτων, προκειμένου να παραμένουν ασφαλή.

Οι δράσεις κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που προωθεί το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ρόδου, περιλαμβάνουν θεωρητικό και βιωματικό σκέλος και έχουν ως στόχο, να δοθούν στα παιδιά τα κατάλληλα ερεθίσματα και οι γνώσεις ώστε να μάθουν από μικρή ηλικία να λειτουργούν υπεύθυνα και μέσα στο πλαίσιο των κανόνων του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Είναι γεγονός ότι κάθε χρόνο η περιοχή μας θρηνεί μεγάλο αριθμό θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί αν τηρούνταν απλοί κανόνες οδικής ασφάλειας. Επενδύοντας στη νέα γενιά μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα μέλλον με υπεύθυνους πολίτες και χωρίς θλιβερές πρωτιές στο βωμό της ασφάλτου.

Οι δράσεις κυκλοφοριακής αγωγής του Τμήματος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου, θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα και με άλλα σχολεία.