Ο Κολοσσός H Hotesl, αποδέχθηκε πρόσκληση του ΓΕΛ Αφάντου για επίσκεψη την Τετάρτη, 9/11/16, στα πλαίσια εργασίας που εκπονούν οι μαθητές του τμήματος Β3 με θέμα “Η διατροφή στη Ζωή μας” την εκπαιδευτική χρονιά 2016-2017 και υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Κατερίνα Διακίδη.

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους παίχτες που συμμετείχαν, Παναγιώτη Βασιλόπουλο, Langston Hall, Earl Watson, Juvonte Reddic και Αλέξανδρο Αγγελάκο με τον Παναγιώτη Παναγιωταράκο από το προπονητικό team και τον Κολοσσάρα, μασκώτ της ομάδας. Ο γυμναστής του σχολείου Σάκης Τερζής με ομάδα μαθητών, προετοίμασαν εντυπωσιακή προβολή βίντεο, τόσο με την ιστορία της ομάδας όσο και το profile του κάθε παίχτη που συμμετείχε με αποσπάσματα από αγώνες και καλάθια σε ομάδες όπου έπαιξαν Ελλάδα και εξωτερικό.

Την εκδήλωση άνοιξε η Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Β/θμιας Εκπ/σης Δωδ/σου, Μάντα Φατσέα η οποία τόνισε μεταξύ άλλων, το δικαίωμα όλων στον αθλητισμό και τα οφέλη για τα παιδιά. Συμμετείχαν όλοι οι μαθητές του Λυκείου, συντονιστής ήταν ο λυκειάρχης Βενέτης Θωμίδης που πέρασε από την προπονητική ομάδα του Κολοσσού με γνώση και εμπειρία στα θέμα του μπάσκετ. Οι μαθητές της Β3 κέρασαν παραδοσιακό μελεκούνι και υπέβαλαν πολλές ερωτήσεις σχετικά με την διατροφή των παιχτών, ποιες είναι οι διατροφικές τους προτιμήσεις, αν αξιοποιούν συγκεκριμένο διαιτολόγιο κατά την προπονητική περίοδο, τι προτιμούν να τρώνε κατά τη διάρκεια των αγώνων, η διατροφή στους τραυματισμούς, την αποθεραπεία, τα ποτά, οι απαγορεύσεις στα γλυκά κλπ. Οι απαντήσεις των παιχτών μέσα από την προσωπική τους επιλογή αλλά και το διαιτολόγιο που ακολουθούν με την καθοδήγηση των ειδικών, έδωσε χρήσιμη πληροφόρηση και έφερε κοντά στα παιδιά την ανθρώπινη διάσταση και την προσπάθεια που καταβάλλεται για την επίτευξη των στόχων προσωπικών και επαγγελματικών σε μια μεγάλη αθλητική ομάδα.

Στη συνέχεια, βγήκαν ομαδική φωτογραφία και ο Αλέξανδρος Αγγελάκος πρόσφερε τη μπλούζα εκ μέρους του Κολοσσού H Hotels με όλες τις υπογραφές στον γυμναστή Σάκη Τερζή για το σχολείο, με την παρουσία της κας Φατσέα. Ακολούθησε παιχνίδι μπάσκετ διασκεδαστικό για όλους με τη συμμετοχή μαθητών και των παιχτών του Κολοσσού H Hotels.

Το ΓΕΛ Αφάντου πρόσφατα παρακολούθησε μετά από πρόσκληση της ομάδας, τον αγώνα απέναντι στον Κόροιβο. Κάθε συμμετοχή των παιδιών στους αγώνες του Κολοσσού H Hotels, είναι μια μοναδική εμπειρία εκπαιδευτική και ψυχαγωγική αλλά και μια κατεύθυνση ζωής που με τον πιο ομαλό τρόπο φωτίζει τις εφηβικές επιλογές. Περιμένουμε όλα τα παιδιά του ΓΕΛ Αφάντου, τους γονείς και όλα τα σχολεία του νησιού, να οργανώσουν τη δική τους δυνατή εξέδρα στους εντός έδρας αγώνες στο Βενετόκλειο, γιατί ο Κολοσσός H Hotels είναι η ομάδα της Ρόδου.