Συγκεκριμένες και δεσμευτικές προτάσεις ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος στη συνάντηση εργασίας του με το βασιλιά των Ελλήνων Ρομά Βασίλη Στηροκλέα.

Συνάντηση εργασίας στα γραφεία της Π.Ν.ΑI. στη Ρόδο είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος με το Βασίλη Στηροκλέα, εκπρόσωπο των ΡΟΜΑ (βασιλιάς των Ελλήνων Ρομά) την Τετάρτη το απόγευμα  16/11/2016 για θέματα που αφορούν τη μετεγκατάσταση των Ρομά στο νησί της Ρόδου. Η συνάντηση αυτή αποτελεί την αρχή μιας νέας προσπάθειας για να υλοποιηθεί η μετεγκατάσταση των Ρομά, για την οποία απαιτείται κοινωνική συναίνεση, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις και οικονομική κάλυψη.

Ο κ. Χ. Κόκκινος ζήτησε από τον κ. Στηροκλέα να καταθέσει εγγράφως συγκεκριμένες και δεσμευτικές από πλευράς Ρομά προτάσεις στην Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου και στη Δημοτική Αρχή της Ρόδου, προκειμένου να ξεκινήσουν και πάλι ο διάλογος και οι διαδικασίες που επιβάλλεται να γίνουν για τη μεταφορά των Ρομά από το Καρακόνερο σε άλλη περιοχή της Ρόδου.