Αρχική Ρόδος Κοινωνία Στην τελική ευθεία τα έργα διαπλάτυνσης και διάνοιξης των οδών Μιχαήλ Πετρίδη και Καμείρου

Στην τελική ευθεία τα έργα διαπλάτυνσης και διάνοιξης των οδών Μιχαήλ Πετρίδη και Καμείρου

0
Στην τελική ευθεία τα έργα διαπλάτυνσης και διάνοιξης των οδών Μιχαήλ Πετρίδη και Καμείρου

Μεθοδικά, οι υπηρεσίες του δήμου Ρόδου, ξεπερνούν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την επίλυση ενός χρονίζοντος προβλήματος, που αναμένεται να επιλύσει οδικά προβλήματα δεκαετιών που ταλαιπωρούσαν τους κατοίκους   και επισκέπτες της πόλης, καθώς ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αποζημίωσης των ιδιοκτητών των κτισμάτων επί της οδού Καμείρου και ξεκινούν άμεσα οι εργασίες κατεδάφισης και διάνοιξης της οδού.

Η ολοκλήρωση αυτού του σύνθετου έργου και η μονοδρόμηση των οδών: Μιχαήλ Πετρίδη και Καμείρου, αναμένεται να επιλύσει ένα από τα σημαντικότερα «άλυτα» προβλήματα που αντιμετώπιζε η πόλη τις τελευταίες δεκαετίες.

Ήδη, μετά την κατεδάφιση παλιού κτιρίου επί της οδού Μιχαήλ Πετρίδη που δημιουργούσε  σημαντικό κυκλοφοριακό πρόβλημα σε μία από τις κεντρικές αρτηρίες της πόλης Ρόδου, ολοκληρώθηκε η κατασκευή τοιχίου και η διαπλάτυνση του τμήματος της υφιστάμενης οδού και από την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής πεζοδρομίου, τοποθέτησης σιδερένιων κιγκλιδωμάτων και ασφαλτόστρωσης, συνολικού προϋπολογισμού 69,000 ευρώ του οποίου η χρηματοδότηση γίνεται από το πρόγραμμα ΣΑΤΑ.

Ο Δήμαρχος Ρόδου, παρουσία του Αντιδημάρχου κου Κωνσταντίνου, επισκέφτηκαν την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου του 2016 τα εργοτάξια και επέβλεψαν την εξέλιξη των έργων. Επιπρόσθετα πραγματοποίησαν αυτοψία στο υπό κατασκευή τσιμεντένιο τοιχίο στην συμβολή των οδών Ηλία Βενέζη και Γιώργου Σεφέρη, συνολικού μήκους 50 μέτρων και ύψους 5 μέτρων, για την αντιμετώπιση καταπτώσεων των πρανών.Το έργο με τίτλο  «Αποκατάσταση ζημιών από τις θεομηνίες στις 22-11-2013 , 25-11-2013 και 4-12-2013 σε δημοτικές ενότητες της Ρόδου ( Στην Δ.Ε. Ρόδου) και προϋπολογισμό 239,400,01 ευρώ, αφορά αποκαταστάσεις σε φθορές των υποδομών της πόλης, που προκλήθηκαν από την θεομηνία και στα πλαίσια της παρούσας εργολαβίας ολοκληρώθηκαν ακόμη έργα στις ακόλουθες οδούς: Κόντογλου και  Καμίνδου. Η χρηματοδότηση του γίνεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.