Μια όμορφη εκδήλωση αλληλεγγύης που υπηρετεί τους σκοπούς της Δωδεκανησιακής Μέλισσας, πήραν την πρωτοβουλία να οργανώσουν τα καταστήματα «Amalia jewels» & «Όσο πατά η γάτα», το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, μπροστά στο πρώτο κατάστημα, Γρηγ. Λαμπράκη 17, από τις 11.00 το πρωί ως τις 15.00.

Η εκδήλωση θα μας βάλει στο πνεύμα των Χριστουγέννων με τον πιο όμορφο τρόπο για καλό σκοπό. Περιλαμβάνει τα γούρια 2017 σε μεγάλη ποικιλία και πολύ καλές τιμές καθώς και Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά για το σπίτι και για δώρο. Με κάθε αγορά της ημέρας αυτής που είναι αφιερωμένη στη Μέλισσα, ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων θα καλύψει τις ανάγκες των άπορων Δωδεκανήσιων φοιτητών. Στόχος όλων είναι η εξασφάλιση δύο υποτροφιών για το 2017.

dodekanisiaki-melissa-bazaar01

Από τις 11.00 το πρωί, τα μέλη της Δωδεκανησιακής Μέλισσας, παράρτημα Ρόδου, θα περιμένουν τις φίλες και τους φίλους να στηρίξουν το σκοπό και να συμβάλλουν όπως κάθε φορά σε ένα ακόμη χαμογελαστό νέο παιδί που σπουδάζει. Θα προσφερθούν τα παραδοσιακά κεράσματα των ημερών και θα υπάρχει μουσικό σχήμα με σαξόφωνο για την καλύτερη ατμόσφαιρα και τα πιο γλυκά συναισθήματα. Επί 85 χρόνια  η Δωδεκανησιακή Μέλισσα δουλεύει χωρίς ανάσα για τον σκοπό αυτό! Με τη βοήθεια της,  τα τελευταία χρόνια έχουν σπουδάσει αρκετές εκατοντάδες  παιδιά. Ανάμεσα στους υποτρόφους πολλοί είναι διάσημα ονόματα της χώρας στις τέχνες, τα γράμματα, τις επιστήμες, τις επιχειρήσεις.

Για το έργο της η «Δωδεκανησιακή Μέλισσα» έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών και από το Οικουμενικό Πατριαρχείο! Η οικονομική ενίσχυση που λαμβάνουν οι υπότροφοι είναι  1.800 € το χρόνο (200 € το μήνα επί 9 μήνες το χρόνο). Τα έσοδα του Σωματείου προέρχονται από τις συνδρομές των μελών του που είναι 20 € το χρόνο, τις δωρεές των μελών και φίλων και τις εισπράξεις από εκδηλώσεις.

Στη Ρόδο, η Επιτροπή της Δωδεκανησιακής Μέλισσας ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1986.  Έχει στο σκληρό πυρήνα της μια μικρή και άξια ομάδα γυναικών που διοργανώνει εκδηλώσεις και συγκεντρώνει πόρους για την ενίσχυση του κεντρικού ταμείου του Σωματείου για τις υποτροφίες άπορων Δωδεκανήσιων φοιτητών. Καλούμε όλους τους υποτρόφους της Δωδεκανησιακής Μέλισσας που βρίσκονται στο νησί, να προβάλλουν την εκδήλωση και να έλθουν να τη στηρίξουν για την ενίσχυση του σκοπού αλλά και για να επικοινωνήσουν μαζί μας.