Η έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων στις Πηγές Καλλιθέας ξεκίνησε την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου με την παραμυθοχώρα να ανοίγει τις πύλες της σε πλήθος κόσμου από την πρώτη κιόλας μέρα!

Η μεγάλη ροτόντα της Καλλιθέας διακοσμημένη με κεντρικό θέμα το παραμύθι του Χανς Κριστιαν Αντερσεν «Ο μολυβένιος στρατιώτης» είναι ο κεντρικός χώρος των πολιτιστικών εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους. Η φαντασμαγορική έναρξη ξεκίνησε υπό τους ήχους του μαγικού βιολιού της Leida Tahiraj με θέμα «over the rainbow», εντυπωσιάζοντας το κοινό που την παρακολούθησε.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΡΜ.ΑΕ κ. Ιωάννης Κούρτης κήρυξε την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων προσκαλώντας τους Ροδίτες να επισκεφτούν τις πηγές Καλλιθέας και να συμμετέχουν ενεργά στις εορταστικές εκδηλώσεις, ενώ ο Δήμαρχος κ.Φώτης Χατζηδιάκος  στον χαιρετισμό του ευχήθηκε σε όλους καλά Χριστούγεννα και έδωσε τα συγχαρητήρια του για την άρτια διοργάνωση των συντελεστών της ΔΕΡΜ.ΑΕ στις εκδηλώσεις στην Καλλιθέα.

Η Ρένα Ορφανού υπεύθυνη για το καλλιτεχνικό κομμάτι παρουσίασε όλη την βραδιά και πρωταγωνίστησε στην παράσταση που δόθηκε ειδικά για την έναρξη παρουσιάζοντας όλους τους πρωταγωνιστές των Χριστουγέννων στην παραμυθοχώρα. Η βραδιά έκλεισε με την ομάδα αργεντίνικου Tango «Rodos Tango» στους ήχους του μπαντονεόν και τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από όλους τους συντελεστές και με την συμμετοχή του Δημάρχου και του Προέδρου της ΔΕΡΜ.ΑΕ.

Την Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί με τους χώρους της Καλλιθέας να γεμίζουν από χιλιάδες κόσμο που έσπευσαν να την επισκεφτούν και να συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις.Η παραμυθοχώρα θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 30 Ιανουαρίου με πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα όλες τις ημέρες, ενώ η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017 από τις 11:00 έως τις 19:00.Όλοι οι χώροι της Καλλιθέας έχουν διαμορφωθεί ειδικά για τις μέρες των Χριστουγέννων φιλοξενώντας όλες τις ημέρες ιδιαίτερες δράσεις όπως επιτραπέζια παιχνίδια και παραμύθια, face painting, το σπιτάκι του Αι Βασίλη, αγώνες τοξοβολίας, ιππασία, μαθήματα ταχυδακτυλουργίας και πολλές μουσικές και θεατρικές παραστάσεις καθημερινά.

Από την σελίδα στο facebook https://www.facebook.com/KallitheaSprings/ οι χρήστες του διαδικτύου ενημερώνονται καθημερινά για όλες τις δράσεις με συνεχή post και live video από τους χώρους των εκδηλώσεων.