Με τη διοίκηση του Δασικού Συνεταιρισμού Ρόδου «Απόλλωνας» συναντήθηκε χθες το πρωί (Πέμπτη) ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος και συζήτησε μαζί τους θέματα που απασχολούν τη Διοίκηση.

Ο κ. Χατζηδιάκος, δήλωσε αρωγός της προσπάθειας που καταβάλλει ο Συνεταιρισμός ο οποίος εδρεύει στη Δημοτική Κοινότητα Απολλώνων και στόχο έχει τη διακίνηση, εμπορία, επεξεργασία και μεταποίηση των πρωτογενών δασικών προϊόντων, για την προστασία και την αποκατάσταση του φυσικού πλούτου.

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην αξιοποίηση διαφόρων ευρωπαϊκών προγραμμάτων τα οποία θα χρηματοδοτήσουν συγκεκριμένες δράσεις, στην υπηρεσία του φυσικού πλούτου του νησιού μας.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν το νέο νομοσχέδιο για τους Δασικούς Συνεταιρισμούς και τους δασικούς χάρτες που ψηφίστηκε τον Σεπτέμβρη.

Ο Δασικός Συνεταιρισμός Ρόδου «Απόλλωνας», που επανασυστάθηκε με πρόεδρο τον κ. Θωμά Ισκά, θα συνεχίσει τη δράση του με αμείωτο ρυθμό και επίκεντρο την περιοχή που περιβάλλεται από χιλιάδες στρέμματα δάσους, αλλά και με δράσεις σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου.

Επιπλέον θα οργανωθεί ενημερωτική ημερίδα κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων, παρουσία του Περιφερειάρχη, του Δημάρχου και της Δασικής Υπηρεσίας, με θέμα τις δράσεις του Συνεταιρισμού, αλλά και την εγγραφή μελών από τα γύρω χωριά (Έμπωνα, Σάλακο, Λάερμα, Πλατάνια κ. ά).