Η παραχώρηση των «ανοικτών» γηπέδων μπάσκετ στο γήπεδο «Διαγόρας» στην ομάδα του Α.Ο Κολοσσός, βρέθηκε στο επίκεντρο της 14ης έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου της  Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου του 2016. Πρόθεση της Δημοτικής  Αρχής είναι η σωστή εκμετάλλευση των αθλητικών χώρων,η δημιουργία ταλέντων που θα συμβάλουν στην προαγωγή των αθλημάτων,με στόχο να δημιουργηθούν ανθρώπινες αξίες  βασισμένες στα ιδεώδη του αθλητισμού,οι οποίες θα στελεχώσουν την κοινωνία.Για το λόγο αυτό γνωμοδότησε θετικά την παραχώρηση των γηπέδων σε ένα ιστορικό και με μεγάλη ιστορία σύλλογο,που θα  έχει την ευθύνη της καθαριότητας,της προστασίας του χώρου και των εγκαταστάσεων,προκειμένου να μπορούν να αθλούνται με ασφάλεια,όλα τα παιδιά των τμημάτων υποδομών.

Επιπρόσθετα γνωμοδότησε θετικά και προς όφελος των επιχειρηματιών και επισκεπτών,την τροποποίηση του Κανονισμού Κοινοχρήστων Χώρων,επί των οδών Δ. Θεοδωράκη και Καρπάθου (Πεζόδρομος),λαμβάνοντας υπόψιν της σχετικές γνωμοδοτήσεις της Τροχαίας Ρόδου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Μεταξύ άλλων θεμάτων,αποφάσισε ακόμη την παραχώρηση ακινήτου στο σύλλογο Ατόμων με Αναπηρίες της Επαρχίας Ρόδου,στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων,το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την λειτουργία εργαστηρίων.