Τον Ροδίτη καθηγητή του πανεπιστημίου του Κονέκτικατ, διδάκτωρ κ. Ηλία Τομάζο καθώς και τους φοιτητές του της Αμερικής που παρακολουθούν μαθήματα Ελληνικών Σπουδών, δέχτηκε στο Δημαρχείο ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος.

Ο κ. Χατζηδιάκος, παρουσία της αντιδημάρχου Τουρισμού Μαρίζας Χατζηλαζάρου, ευχαρίστησε τον Ρόδιο καθηγητή για τη διάδοση και προβολή του Ροδιακού πολιτισμού στις ΗΠΑ, αλλά και την προσφορά του στη διάδοση του ελληνικού πνεύματος και τη διατήρηση του ελληνικού στοιχείου στην ομογένεια.Οι προσπάθειές του αυτές είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί έδρα Ελληνικών Σπουδών όχι μόνο στο πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ, αλλά και σε πανεπιστήμια σε άλλες πολιτείες της Αμερικής.Ευχαρίστησε δε ιδιαιτέρως τους φοιτητές, τους οποίους ονόμασε ως «τους καλύτερους πρεσβευτές μας στο εξωτερικό».

Ο κ. Τομάζος, στη διάρκεια των 32 χρόνων που πραγματοποιεί τα εκπαιδευτικά του προγράμματα, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Αιγαίου, έχει συνοδεύσει στην Ελλάδα και στη Ρόδο εκατοντάδες φοιτητές Ελληνικών Σπουδών, πολλοί εκ των οποίων είναι Έλληνες τέταρτης ή και πέμπτης γενιάς.

Ο δήμαρχος έδωσε αναμνηστικά στους φοιτητές για την επίσκεψή τους στο Δημαρχείο και τους κάλεσε να επισκεφτούν τη Ρόδο και μετά το πέρας των σπουδών τους.