Ξεκίνησε την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2015,από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Ρόδου,σε συνεργασία με την εταιρία «Γεώργιος Ι. Λαδάς και ΣΙΑ Ο.Ε (Ανακύκλωση Δωδεκανήσου),η συλλογή,απομάκρυνση και εκποίηση των χαρακτηρισμένων από την υπηρεσία εγκαταλελειμμένων οχημάτων,προκειμένου να εξαλειφθούν οι εστίες μόλυνσης,για την συμβολή μέσα από την ανακύκλωση του αυτοκινήτου στην προστασία του περιβάλλοντος.

Πρόκειται για το έργο «Συλλογή,απομάκρυνση και εκποίηση των χαρακτηρισμένων εγκαταλελειμμένων οχημάτων (ΟΤΚΖ) του Δήμου Ρόδου έτους 2017»,συνολικής αξίας 9,130 ευρώ άνευ ΦΠΑ,για το οποίο ο Δήμος Ρόδου υπέγραψε σύμβαση διάρκειας ενός έτους – από την ημέρα της υπογραφής της σύμβασης – με την ανάδοχο εταιρεία,με σκοπό την συλλογή, απομάκρυνση και εκποίηση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων,από σημεία της πόλης και της ευρύτερη περιοχής του νησιού.

 

Με προτεραιότητα τα οχήματα που βρίσκονται σε κακή κατάσταση,την Παρασκευή 10/2/2017 απομακρύνθηκαν από την πόλη της Ρόδου έξι οχήματα τα οποία βρίσκονταν εγκαταλελειμμένα σε κεντρικούς δρόμους.Συγκεκριμένα απομακρύνθηκαν έξι αυτοκίνητα επί των οδών: 28ης Οκτωβρίου,Ορφανίδου,Βενετοκλέων,Μάρκου Μαλιαράκη,Καναδά και από την είσοδο του εμπορικού Λιμένα.Οι εργασίες θα συνεχίζονται καθημερινά,καθ΄όλη τη διάρκεια που θα βρίσκεται σε ισχύ η ανωτέρω σύμβαση.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Γραφεία της Διεύθυνσης,στη Νέα Αγορά και στον τηλεφωνικό αριθμό 2241076770.