Την ικανοποίησή του για το παραχθέν έργο στην διάρκεια της τελευταίας διετίας και τις ευχαριστίες του προς τους εργαζόμενους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,για τις προσπάθειες που καταβάλλουν μέσα σε ιδιαιτέρως αντίξοες συνθήκες,εξέφρασε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος,απευθυνόμενος στο προσωπικό της Περιφέρειας, στην διάρκεια της εκδήλωσης κοπής της πίτας του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – Περιφερειακών Ενοτήτων Δωδεκανήσου,που έγινε σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο κ. Χατζημάρκος,στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην δύσκολη συγκυρία που διαμορφώνει ένα περιβάλλον αφιλόξενο από οικονομικής και διοικητικής πλευράς,το οποίο επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο λόγω της δραματικής υποστελέχωσης των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,που έχει ξεπεράσει το όριο του συναγερμού.

«Θα προχωρήσουμε μαζί κάνοντας το καλύτερο δυνατό για να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες της κοινωνίας των νησιών μας.Προσπαθούμε εκ των ενόντων να καλύψουμε ανάγκες και κενά.Ξέρω ότι είναι μεγάλο το φορτίο για σας.Έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ το όριο συναγερμού» ανέφερε και πρόσθεσε πως εάν δεν ενισχυθεί το προσωπικό της Περιφέρειας η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο,δεδομένου ότι οι συνθήκες γίνονται ακόμη πιο δύσκολες και πιο απαιτητικές.

Ωστόσο ο κ. Χατζημάρκος τόνισε πως παρά τις δυσκολίες και τις ελλείψεις,το έργο που έχει παραχθεί στα δύο χρόνια της θητείας της Περιφερειακής Αρχής,είναι σημαντικό,σε όλους τους τομείς αρμοδιότητας της Περιφέρειας,ως αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας.

«Αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα αντανακλά σε όλους μας.Είναι προϊόν ομαδικής δουλειάς που δεν μπορεί να το πιστωθεί κανένας μεμονωμένα» ανάφερε και πρόσθεσε ότι μέχρι σήμερα η περιφερειακή αρχή έχει κάνει τα αδύνατα δυνατά για να επιτύχει τη στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,ευελπιστώντας ότι η προσπάθεια θα αποδώσει μέσα στο 2017.

Ο κ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και αποτελούν πάγια αιτήματά τους,όπως είναι το κόστος μετακινήσεων,η σύνθεση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου κλπ.Ο Περιφερειάρχης τους ενημέρωσε ότι ο ίδιος έχει θέσει ήδη τα ζητήματα αυτά στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη και ότι θα εξειδικευτούν σε συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και των τριών νησιωτικών Περιφερειών,Νοτίου και Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων την προσεχή εβδομάδα,προκειμένου να συμπεριληφθούν στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο που θα είναι έτοιμο στο τέλος του τρέχοντος μηνός.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Περιφερειάρχης,απευθυνόμενος στους εργαζόμενους ανέφερε: «Η προοπτική και η δυναμική που έχουν τα νησιά μας είναι το πιο αισιόδοξο μήνυμα σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς.Είναι σημαντικό να ξέρουμε ότι δουλεύουμε για ένα τόπο που έχει μέλλον,που έχει αύριο.Παρά τις δυσκολίες,είναι μεγάλη η ηθική ικανοποίηση ότι κάνουμε το καλύτερο για τα νησιά μας.Μπροστά μας έχουμε κι άλλα προβλήματα.Την μάχη θα τη δώσουμε μαζί.Ευχαριστώ για μια ακόμη φορά,για την εξαιρετική δουλειά που έχετε κάνει».