Εγκαινιάστηκαν οι δράσεις Προληπτικής Ιατρικής στα σχολεία που σχεδίασε το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της Δ/νσης Παιδείας,Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου.

Η πρώτη ενημερωτική ομιλία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017 στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου (Αμαράντειος Σχολή) και ακολούθησε την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017,δεύτερη ομιλία στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου.

Εισηγητής και στις δύο δράσεις ήταν ο Ορθοπεδικός Χειρουργός κ. Γεώργιος Μυλωνάκης.Το θέμα που αναπτύχθηκε ήταν: «Σωστή στάση σώματος –Σκολίωση- Άσκηση και υγεία».

Η παρουσίαση που περιελάμβανε θεωρητικό και βιωματικό σκέλος,κέντρισε το ενδιαφέρον των μικρών μαθητών που την παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον,ενώ στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με το γιατρό και να λύσουν απορίες που τα απασχολούν σε σχέση με τη θεματολογία που αναπτύχθηκε.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας,Δια Βίου Μάθησης,Νεολαίας και Αθλητισμού κ. Στέργος Παρδαλός, σε δηλώσεις του για τις συγκεκριμένες δράσεις ανέφερε: «Ένας από τους στόχους που έχει θέσει το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ρόδου είναι η διεύρυνση και ο εμπλουτισμός του πεδίου των γνώσεων που παρέχονται στο σχολικό περιβάλλον.Η προάσπιση της υγείας που επιτυγχάνεται με τη σωστή ενημέρωση και την υιοθέτηση συγκεκριμένου τρόπου ζωής από τα παιδικά χρόνια,αποτελεί έναν από τους πυλώνες που συμβάλλουν στο να δομηθεί μια μελλοντική κοινωνία υγειών και ενημερωμένων πολιτών. Για το λόγο αυτό ζητήσαμε την αρωγή του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου,ο οποίος προθυμοποιήθηκε να στηρίξει αυτή την προσπάθεια.

Ευχαριστούμε θερμά τόσο τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου,όσο και τον Ορθοπεδικό- Χειρουργό κ.Γεώργιο Μυλωνάκη,αλλά και τους συναδέλφους του από διάφορες ειδικότητες που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα.Είναι βέβαιο ότι χωρίς τη διάθεση όλων για προσφορά, η πρωτοβουλία αυτή θα ήταν ανέφικτο να πραγματοποιηθεί.»

Το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής,θα ακολουθήσουν και άλλες ομιλίες σε σχολεία του Δήμου μας,διαφόρων θεματικών ενοτήτων προληπτικής ιατρικής, τόσο από τον κ.Μυλωνάκη,όσο και από άλλα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου.