Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν για ακόμα μία φορά ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, η αντιδήμαρχος σε θέματα Υγείας Άννα Ζωάννου και η Επιτροπή Αγώνα Νότιας Ρόδου μαζί με τους προέδρους των δημοτικών διαμερισμάτων, τονίζοντας την ανάγκη σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό στην περιοχή.

Στη συνάντηση που έγινε χθες το πρωί (Πέμπτη) στο Δημαρχείο,αποφασίστηκε η συνέχιση των πιέσεων προς το Υπουργείο Υγείας και  τη Β΄ΔΥΠΕ προκειμένου να στελεχωθούν πλήρως τα αγροτικά ιατρεία των κοινοτήτων Νοτίας Ρόδου και κυρίως το Πολυδύναμο Ιατρείο Γενναδίου το οποίο παρά τις προσπάθειες χρόνων εξακολουθεί να είναι Πολυδύναμο μόνο στα χαρτιά. Μόλις μια από τις τρεις θέσεις ιατρικού προσωπικού και καμιά θέση νοσηλευτικού έχουν μέχρι σήμερα καλυφθεί, ενώ η καθημερινή του λειτουργία στηρίζεται σε εθελοντική εργασία και για μισό και πλέον μήνα δεν καλύπτoνται οι εφημερίες.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε να γνωστοποιηθεί εκ νέου η παρούσα δραματική κατάσταση στον Υπουργό Υγείας και να υπογραμμιστεί ότι από τον Απρίλιο που ολοκληρώνει το αγροτικό του ο ένας εκ των δύο γιατρών, η Νότια Ρόδος διατρέχει μέγα κίνδυνο με δεδομένο ότι ο πληθυσμός της υπερδιπλασιάζεται.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη συνάντηση για την ανάγκη να σταθμεύει συνεχώς στο Γεννάδι επανδρωμένο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αφού οποιαδήποτε άλλη λύση θα δημιουργούσε μεγάλες καθυστερήσεις στις διακομιδές με σοβαρό αντίκτυπο στην υγεία των κατοίκων.

Ο δήμαρχος Ρόδου θα επιδιώξει εκ νέου συνάντηση με τον Υπουργό, με σκοπό την εξασφάλιση 24ωρης ασφαλούς και εύρυθμης λειτουργίας των δομών υγείας στη Νότια Ρόδο, για την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών.