Η σαφής προτίμηση των Ισραηλινών στην Ελλάδα και τη Ρόδο,ως αγαπημένου τουριστικού και επενδυτικού προορισμού,επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά και φέτος,κατά τη διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης «International Mediterranean Tourism Market – IMTM 2017» του Ισραήλ,η οποία διεξήχθη στις 7 και 8 Φεβρουαρίου στο Τελ Αβίβ και στην οποία η Ρόδος συμμετείχε,σε δικό της χώρο,στην εκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ.

Η έκθεση Ι.Μ.Τ.Μ είναι η μεγαλύτερη ετήσια έκθεση στην Ανατολική Μεσόγειο και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ισραηλινού Υπουργείου Τουρισμού.Η συνεργασία δε Ελλάδος και Ισραήλ στον τομέα του τουρισμού αναμένεται να ενισχυθεί το 2017.Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος από το Ισραήλ εντάσσεται και η επίσκεψη της αρμόδιας Υπουργού Έλενας Κουντουρά στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΜΤΜ.Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που Έλληνας Υπουργός Τουρισμού επισκέπτεται το Ισραήλ και ήδη οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν μία τάση ανόδου των Ισραηλινών για το 2017 άνω του 20%.

Η δυναμική παρουσία της Ροδίτικης αντιπροσωπείας με επικεφαλής το Δήμαρχο Ρόδου κύριο Φώτη Χατζηδιάκο και τη συμμετοχή της Αντιδημάρχου Τουρισμού κυρίας Μαρίζας Χατζηλαζάρου,του Προέδρου της Ένωσης Εστιατόρων Ρόδου κυρίου Ιωάννη Κλούβα,του Προέδρου του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου κ. Γιώργου Ματσίγκου και επιχειρηματιών του νησιού,εκφράζει την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίδουν οι τοπικοί φορείς στην αγορά του Ισραήλ,καθώς η τουριστική κίνηση από το Ισραήλ στη χώρα μας και ειδικότερα στη Ρόδο παρουσιάζει σημαντική αύξηση τα τελευταία χρόνια.

Αδιάψευστοι μάρτυρες οι αριθμοί,αφού το 2015 οι Ισραηλινοί που επισκέφθηκαν τη Ρόδο έφθασαν τους 111.992 και το 2016 τους 134.048,παρουσιάζοντας αύξηση 20%,ενώ η κίνηση των αεροσκαφών σημείωσε αύξηση της τάξεως του 10%.

Η ιδιαίτερα θετική υποδοχή που έτυχε η αποστολή της Ρόδου αποτυπώθηκε και στις συναντήσεις που είχε ο Δήμαρχος κύριος Χατζηδιάκος με τον Υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ κύριο Γιαρόμ Λεβίν και άλλους παράγοντες της χώρας,αλλά και η αντιδήμαρχος κυρία Χατζηλαζάρου στις συνεργασίες με εκπροσώπους των σημαντικότερων Tour  Operators,αλλά και αεροπορικών εταιρειών,με στόχο την ανάδειξη της ευρύτερης συνεργασίας για την αποτελεσματικότερη προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Ρόδου. Εκτενή συζήτηση έγινε και με τον ιδιοκτήτη της ναυτιλιακής εταιρίας Μano Maritime LTD που επί 25 χρόνια επιλέγει το τουριστικό λιμάνι Ρόδου ως βασικό λιμάνι προσέγγισης και διανυκτέρευσης με το Ισραηλίτικο Κρουαζιερόπλοιο Golden Iris.

Οι επισκέπτες της έκθεσης και του stand της Ρόδου είχαν την ευκαιρία να εφοδιασθούν από το στέλεχος της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κυρία Αναστασία Σαββιού με έντυπο πληροφοριακό υλικό στα Ισραηλίτικα,αλλά και να απολαύσουν τη ροδίτικη γαστρονομία,δοκιμάζοντας το παραδοσιακό ροδίτικο μελεκούνι και γλυκά όπως τα μοσχοπουγκιά.

Είναι γεγονός ότι οι Ισραηλινοί λατρεύουν την Ελλάδα και φυσικά τη Ρόδο,τη μουσική της, τους ανθρώπους της και το φαγητό της.

Τρανή απόδειξη αυτού είναι η ανταπόκριση του κόσμου στην μουσική εκδήλωση με ελληνική μουσική και τραγούδια των τριών Ρόδιων Μουσικών κ.κ Γιάννη Κρητικού,Κυριάκου Χατζηγεωργίου και Αντώνη Ροδίτη,που έδωσαν μια διαφορετική νότα στην έκθεση.

Με εμφανή ικανοποίηση από τα εύσημα που απέσπασε η συμμετοχή της Ρόδου στη διεθνή τουριστική έκθεση ΙΜΤΜ του Ισραήλ,η αντιδήμαρχος Τουρισμού κυρία Μαρίζα Χατζηλαζάρου υπογραμμίζει:«Η συνεργασία του Δήμου Ρόδου με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Επιμελητήριο ήταν και σε αυτή την έκθεση επιτυχής.Τα μηνύματα από την Ισραηλινή αγορά, από την πρώτη ημέρα της έκθεσης ήταν εξαιρετικά ενθαρρυντικά.Η συγκεκριμένη αγορά παρουσίασε αυξητική τάση το 2016 και αναμένουμε σημαντική βελτίωση και τη φετινή τουριστική περίοδο.Τη ζητούν οι επιχειρηματίες της πόλης καθώς οι Ισραηλινοί τουρίστες θεωρούνται από τους καλύτερους,διασκεδάζουν,καταναλώνουν και κινούνται δίνοντας ανάσα στην τοπική αγορά της Ρόδου».