Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 χιλιάδες εθελοντές θα συντονιστούν ταυτόχρονα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας,με σκοπό για ακόμη μια χρονιά,να διαδώσουν το μήνυμα της συνεργασίας και του εθελοντισμού σε όλη τη χώρα.

Στόχος είναι,μέσα σε μία ημέρα,οι χιλιάδες πολίτες που μοιράζονται το όραμα μιας καθαρής Ελλάδας,να συντονιστούν σε ολόκληρη τη χώρα,πραγματοποιώντας οργανωμένες εθελοντικές δράσεις καθαρισμού,εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης,ξεπερνώντας τον αριθμό ρεκόρ των 100.000 εθελοντών,από 3.000 ομάδες,σε πάνω από 1.000 σημεία δράσης πανελλαδικά.

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε το 2012 από νέα παιδιά που αγάπησαν τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο.Νέους που ονειρεύονται να ενώσουν όλη την Ελλάδα για έναν κοινό σκοπό, αναδεικνύοντας το καλό πρόσωπο της πατρίδας μας.Το πρόσωπο των ανθρώπων που προσπαθούν και προσφέρουν καθημερινά στον τόπο τους,το πρόσωπο των εθελοντών που συνεργάζονται σε κοινή προσπάθεια,το πρόσωπο της χαράς, της συμμετοχής και της δημιουργικότητας.

Όπως επισήμανε ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος με αφορμή τη φετινή διοργάνωση Let’s Do It Greece 2017:

«Την Κυριακή 2 Απριλίου η Ρόδος φωνάζει για ακόμη μια χρονιά δυνατά Let’s do it Greece, αναλαμβάνοντας δράση εξωραΐζοντας πλατείες και καθαρίζοντας δρόμους,ποτάμια,παραλίες κ.α με στόχο να ομορφύνουμε τον τόπο μας.

Ο Δήμος Ρόδου απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους εθελοντικούς φορείς,συλλόγους, σχολεία και μεμονωμένους πολίτες να στηρίξουν τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 2 Απριλίου σε αυτή την μεγάλη και πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα εθελοντική προσπάθεια,ώστε η Ρόδος να στείλει δυνατά το μήνυμα του εθελοντισμού,της αλληλεγγύης και του σεβασμού στο περιβάλλον.»

Στις 20 Μαρτίου θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα δράσεων των Δημοτικών Ενοτήτων και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ρόδου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ρόδο στο πλαίσιο του «Let’s do it Greece» παρακαλούμε απευθυνθείτε στον υπεύθυνο επικοινωνίας κ. Γαμβρούδη Χρήστο (τηλ: 6937419127) είτε επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα,www.letsdoitgreece.org.

Δείτε τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός Εθελοντή μέσα από το παρακάτω βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=G7j9oLZ98mo