Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι διαδικασίες των δηλώσεων συμμετοχής του 4ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου,που θα διεξαχθεί στις 9 Απριλίου 2017.

Σύμφωνα με την προκήρυξη για το Μαραθώνιο Δρόμο,τον Ημιμαραθώνιο τα 10.000 μ. και 5.000 μ.,θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως τις 31 Μαρτίου 2017.

Οι συμμετέχοντες θα φέρουν το oνοματεπώνυμο τους στον αριθμό τους (bib number).

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον αγώνα δρόμου 1 χλμ. Δημοτικών Σχολείων,θα γίνουν μέχρι την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017.

Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες του Μαραθώνιου και Ημιμαραθώνιου έχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους,ενώ για τον αγώνα δρόμου 10 χλμ. θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους και για τον αγώνα δρόμου των 5χλμ. το 12ο έτος της ηλικίας τους.

Για όλους τους δρομείς κάτω των 18 ετών είναι απαραίτητη η έγγραφη συγκατάθεση ενός εκ των κηδεμόνων του.

Στον αγώνα δρόμου 1 χλμ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων,δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές –τριες γεννημένοι –ες τα έτη 2005 έως 2008.

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής για τους ανήλικους δρομείς είναι η αποστολή ή η προσκόμιση της μαθητικής τους ταυτότητας,καθώς και η υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης του κηδεμόνα έως την επίσημη προθεσμία λήξης των εγγραφών.

Βραβεύσεις θα υπάρξουν μόνο στις ηλικιακές κατηγορίες του Μαραθώνιου και του Ημιμαραθώνιου,οι οποίες είναι οι παρακάτω:

-έως 39 ετών (γεννημένοι μέχρι και το 1977)

-40-49 ετών

-50-59 ετών

-60 ετών και άνω.

Έπαθλα (μετάλλιο και δίπλωμα) απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης Ανδρών και Γυναικών όλων των Δρόμων.Κύπελλο απονέμεται μόνο στον πρώτο αθλητή και την πρώτη αθλήτρια κάθε Δρόμου.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν,θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο,ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα εκτύπωσης ηλεκτρονικού διπλώματος συμμετοχής μόλις επισημοποιηθούν τα τελικά αποτελέσματα.

Οι παροχές για κάθε συμμετοχή ανάλογα με τον αγώνα διαμορφώνονται ως εξής:

-Μαραθώνιος δρόμος: Αναμνηστικό τεχνικό t-shirt adidas,αριθμός συμμετοχής,ηλεκτρονική χρονομέτρηση,αναμνηστικό μετάλλιο,τροφοδοσία κατά την διάρκεια του αγώνα και στον τερματισμό,παροχή ιατρικών υπηρεσιών,ηλεκτρονικό δίπλωμα συμμετοχής..

-Ημιμαραθώνιος δρόμος: Αναμνηστικό τεχνικό t-shirt adidas,αριθμός συμμετοχής, ηλεκτρονική χρονομέτρηση,αναμνηστικό μετάλλιο,τροφοδοσία κατά την διάρκεια του αγώνα και στον τερματισμό,παροχή ιατρικών υπηρεσιών,ηλεκτρονικό δίπλωμα συμμετοχής.

-Δρόμος 10.000 μ. & 5.000 μ.: Αναμνηστικό τεχνικό t-shirt αριθμός συμμετοχής, ηλεκτρονική χρονομέτρηση,αναμνηστικό μετάλλιο,παροχή νερού,παροχή ιατρικών υπηρεσιών,πιστοποιητικό συμμετοχής.

-1.000 μ.: Παροχή νερού,παροχή ιατρικών υπηρεσιών,αναμνηστικό Τ-shirt.

Ο Χρυσός χορηγός του Mαραθωνίου Ρόδου,που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου,με την υποστήριξη του Δήμου Ρόδου και του Δ.Ο.Π.Α.Ρ.,καθώς και της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου,θα είναι και φέτος η Adidas μέσω του τοπικού της καταστήματος Adidas Rhodes,ενώ ο αγώνας των 5 χλμ. θα έχει φέτος την χορηγία και τα χρώματα των H Hotels.

Για τις μεταφορές των ενδιαφερομένων στη Ρόδο,επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών θα είναι η Aegean Air και  Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών θα είναι η Blue Star Ferries.Οι αγώνες διεξάγονται και φέτος με τα φτερά της Red Bull,χορηγός Φιλοξενίας της διοργάνωσης είναι το ξενοδοχείο GRAND HOTEL MITSIS,χορηγοί του αγώνα είναι,η EUROBANK,οι εταιρείες Garden of Panthenols,Μελισσοκομική Δωδεκανήσου,Best Western Plaza Hotel που φιλοξενεί τη Γραμματεία του αγώνα,ΒΑΠ Κουγιός,Ioannidis Hotels, Semiramis Hotel,Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκάνησου,τα ξενοδοχεία Lindos hotels ,το Blue Bay Hotel,το SISSITIO -ΠΑΜΠΡΗΣ  και το ταξιδιωτικό πρακτορείο Mideast για οργανωμένα ταξίδια στην Ρόδο σε πολύ καλές τιμές.Media Partner είναι η κορυφαία εταιρεία αποδελτίωσης στην Ελλάδα,Innews και η KSD Χρήμα και Τουρισμός.Η διοργάνωση έχει τη υποστήριξη του Αθλητικού Τμήματος του Ιδρύματος Σταματίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και για συμμετοχές:

http://www.roadstorhodes.com

Facebook:  https://www.facebook.com/roads2rhodes

Twitter: https://twitter.com/RoadstoRhodes

Instagram: https://www.instagram.com/roadstorhodes

Credits: Νίκος Καρανικόλας

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΡΟΔΟΥ