Συνεχίζονται οι δράσεις για την προληπτική ιατρική στα σχολεία που σχεδίασε το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της Δ/νσης Παιδείας,Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου.

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2017,πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ομιλία στην Στ΄τάξη του Β΄Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου,με εισηγητή τον Ορθοπεδικό Χειρουργό κ. Γεώργιο Μυλωνάκη.Το θέμα που αναπτύχθηκε ήταν: «Σωστή στάση σώματος –Σκολίωση- Άσκηση και υγεία».

Η συγκεκριμένη ομιλία,περιλαμβάνεται σε μια σειρά δράσεων που έχει ξεκινήσει ο τομέας παιδείας του Δήμου,με στόχο τη διεύρυνση και τον εμπλουτισμό του πεδίου των γνώσεων που παρέχονται στο σχολικό περιβάλλον.Η ανάπτυξη θεμάτων προληπτικής ιατρικής, αποτελεί βασικό κομμάτι της προσπάθειας αφού αναμφισβήτητα η ενημέρωση και την υιοθέτηση συγκεκριμένου τρόπου ζωής από τα παιδικά χρόνια,συμβάλλει αποφασιστικά στο να δομηθεί μια μελλοντική κοινωνία υγειών και ενημερωμένων πολιτών.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας,Δια Βίου Μάθησης,Νεολαίας και Αθλητισμού κ. Στέργος Παρδαλός, και η Δ/νση Παιδείας,Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου ευχαριστούν θερμά τόσο τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου,όσο και τον Ορθοπεδικό- Χειρουργό κ.Γεώργιο Μυλωνάκη,αλλά και τους συναδέλφους του από διάφορες ειδικότητες που δήλωσαν συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.