Την Κυριακή 23 Απριλίου 2017, πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Αθλητισμού & Νέας Γενιάς, της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ρόδου,σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλαβαρδών «Κάμειρος»,πεζοπορία με αφετηρία το μοναστήρι της Αγίας Άννας της περιοχής Καλαβαρδών,έως και τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας (Καμίρου) Καμείρου και επιστροφή από τον ίδιο δασικό – αγροτικό δρόμο (συνολικής απόστασης 12-13 χλμ. περίπου).

Η πεζοπορία που αποδείχθηκε επιτυχής,είχε εκτός από το αθλητικό και ζωηρότατο πολιτιστικό ενδιαφέρον,με την σημαντική συνδρομή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου,που επέτρεψε την είσοδο και την εμπεριστατωμένη ιστορική – αρχαιολογική ενημέρωση,εντός του χώρου της Αρχαίας (Καμίρου) Καμείρου.Η άρτια αυτή ενημέρωση-ξενάγηση,πραγματοποιήθηκε από το επιφανές στέλεχος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου,αρχαιολόγο,κυρία Πατσιαδά Βασιλική.

Κατά την επιστροφή και περνώντας από την περιοχή όπου υπάρχουν τα κατάλοιπα του πρώην στρατιωτικού γερμανικού νεκροταφείου του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου,έγινε ευρεία ενημέρωση και ανάρτηση σχετικού φωτογραφικού υλικού της περιόδου για το θέμα,υπό την επιμέλεια της Δ/ντριας του Δημοτικού Σχολείου Καλαβαρδών,εκπαιδευτικού,κυρίας Πελεκάνου Γιόλας.

Αμέσως μετά την επιστροφή των πεζοπόρων,ακολούθησε πολύωρο μουσικοχορευτικό απόγευμα στον πανέμορφο αύλειο χώρο του Μοναστηριού της Αγίας Άννας,με την εθελοντική συνδρομή των εξαίρετων μουσικών κ.κ. Παυλή Αντώνη,Πολανίδη Ιάκωβου, Καπίρη Σταμάτη,ενώ μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Κάμειρος»,τα οποία αξίζουν συγχαρητηρίων για το ζήλο τους,επιμελήθηκαν με ιδιαίτερη φροντίδα το απογευματινό γεύμα των συμμετεχόντων.

Η αθλητική και πολιτιστική αυτή δράση πραγματοποιήθηκε,εκτός των άλλων,με την αρωγή της Τοπικής Κοινότητας Καλαβαρδών,της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Καλαβαρδών,την ευγενική σύμπραξη του Προέδρου κ. Νικολάου Φιλ. και μελών του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου,τοπικών πολιτιστικών και αθλητικών φορέων,καθώς και μελών των εθελοντικών ομάδων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης,Παράρτημα Νοτίου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου,της Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών Ο.Α.Κ.,του «Σώματος Σαμαρειτών,Διασωστών,Ναυαγοσωστών» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,Περιφερειακό Τμήμα Ρόδου,της Εθελοντικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΘ.ΟΜ.Α.Κ.) Σαλάκου και της Εθελοντικής Ομάδας Πρόληψης Καταστροφών (Ε.Ο.Π.Κ.) C.B. Δωδεκανήσου.

Η αφίσα και το έντυπο υλικό για την προώθηση της δράσης αυτής ήταν χορηγία του «Τυπογραφείου – Γραφικές Τέχνες»,Νίκου Χατζηκαλημέρη,ενώ το «Ραδιόφωνο Λυχνάρι» ήταν ο ραδιοφωνικός χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης και η επίσημη Ιστοσελίδα του «Rodos Events» ο διαδικτυακός χορηγός προβολής της.

Στην απογευματινή μουσική εκδήλωση παρέστησαν εκπροσωπώντας τον Δήμο Ρόδου,ο Αντιδήμαρχος κ. Πάλλας Αγαπητός και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.) και Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα του Τμήματος Αθλητισμού & Νέας Γενιάς Δήμου Ρόδου,κ. Κυριαζής Στέφανος.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως όλους ανεξαιρέτως τους προαναφερθέντες,όπως επίσης τον κ. Σταυρή Μιχαήλ,Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο σε θέματα Τροχαίου Υλικού & Μηχανημάτων,καθώς και την αρμόδια Δ/νση του Δήμου μας,αλλά και τους συναδέλφους οδηγούς των λεωφορείων που συμμετέχουν οποτεδήποτε παραστεί ανάγκη,για να μεταφέρουν δωρεάν και με ασφάλεια τους πολίτες-δημότες που δεν έχουν την ευχέρεια να μεταβαίνουν με δικά τους μέσα στις περιοχές των εκδηλώσεων.

Τέλος ευχαριστούμε θερμά,τους φίλους πεζοπόρους που έκαναν για άλλη μια φορά αισθητή την παρουσία τους στην όμορφη αυτή περιοχή του Νησιού μας,καθώς επίσης την εταιρεία «Νερά Νύμφη» που ευγενικά προσέφερε τα εμφιαλωμένα νερά της πεζοπορίας,τον φίλο πεζοπόρο, ερασιτέχνη φωτογράφο κ. Αναστασά Παναγιώτη που, ανελλιπώς,καλύπτει φωτογραφικά τις δράσεις μας,την κα Φρόνα Αικατερίνη για την παραχώρηση των καθισμάτων της εκδήλωσης,αλλά και τους κ.κ. Καρασάββα Ρουβήμ & Σταματέλο Τσαμπίκο για το σχετικό φωτογραφικό υλικό με το οποίο εμπλούτισαν το αρχείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαβαρδών «Κάμειρος».

Επόμενο ορεινό πεζοπορικό ραντεβού την Κυριακή 14 Μαΐου 2017,για την Ανάβαση – Κατάβαση Ατταβύρου (θα ακολουθήσουν λεπτομερείς σχετικές ενημερώσεις τις επόμενες ημέρες).