158,100 ευρώ θα διαθέσει άμεσα ο Δήμος Ρόδου για την αποκατάσταση και συντήρηση Σχολικών Κτιρίων,Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Παιδικών Σταθμών εντός και εκτός της πόλεως Ρόδου,όπως προέκυψε μετά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη 4 Απριλίου 2017 ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος με υπηρεσιακούς παράγοντες των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Με τη διαδικασία της διεξαγωγής συνοπτικού διαγωνισμού,προκηρύχθηκαν την Τετάρτη 4-4-2017 τρεις διαγωνισμοί για την ανάθεση έργων με τίτλο:

Α) «Επισκευές Σχολικών Κτιρίων Πόλεως Ρόδου»,συνολικού προϋπολογισμού 48,200,00. Αφορά τα σχολικά κτίρια του 1ου ΕΠΑΛ Ρόδου,του Μουσικού Γυμνασίου και Λύκειο,όπως και  του 5ου Γυμνασίου Ρόδου.

Β) «Επισκευές Σχολικών Κτιρίων εκτός Πόλεως Ρόδου»,συνολικού προϋπολογισμού 59,900 ευρώ.Αφορά το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Ιαλυσού,το Λύκειο Κρεμαστής και τα Δημοτικά Σχολεία της Δ.Κ Καλυθιών,και

Γ) «Συντήρηση Παιδικών Σταθμών Δήμου Ρόδου»,συνολικού προϋπολογισμού 50,000 ευρώ. Αφορά τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς: Αφάντου,Παραδεισίου,Παστίδας,Κρεμαστής και Έμπωνας.

Η χρηματοδότηση των έργων γίνεται από το πρόγραμμα ΣΑΤΑ,με τους ανάδοχους εργολάβους να δεσμεύονται για την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας για την αποφυγή ατυχημάτων κατά την εκτέλεση των εργασιών και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου,όπως και την απομάκρυνσης των αδρανών υλικών που θα προκύψουν κατά την εκτέλεση των εργασιών.