Με την Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα κα Kate Smith,συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος,στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Η κα Smith,την οποία συνόδευε η πρόξενος της Βρετανίας στη Ρόδο κα Ράνια Κοσσιώρη, ανέλαβε καθήκοντα πρέσβη προ τριμήνου,ενώ την συνδέουν παλιοί δεσμοί με τη χώρα μας, αφού ξεκίνησε την διπλωματική της καριέρα στην Αθήνα,όπου είχε υπηρετήσει ως γραμματέας Β’ Πολιτικών Υποθέσεων & Ακόλουθος Τύπου,από το 1991 ως το 1994.

Για τον λόγο αυτό,αναφέρθηκε με θερμά λόγια στις σχέσεις των δύο χωρών και των δύο λαών καθώς και στην διάθεση περεταίρω ενίσχυσης της συνεργασίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν οι εξελίξεις γύρω από την επικείμενη αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.Ο κ. Χατζημάρκος από την πλευρά του εξέφρασε την αγωνία του,το Brexit να μην επηρεάσει την ομαλή διαμονή της κοινότητας των 2.500 Βρετανών που ζουν στη Ρόδο.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον τουρισμό,όπου τονίστηκε η αγάπη των Βρετανών για τη Ρόδο διαχρονικά,με αποτέλεσμα η βρετανική αγορά να αποτελεί έναν από τους πλέον ισχυρούς πυλώνες του τουρισμού τόσο της Ρόδου και του Νοτίου Αιγαίου,όσο και της Ελλάδας συνολικά.Στο πλαίσιο αυτό επισημάνθηκε η σημαντική αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Μεγάλη Βρετανία προς την χώρα μας,που αναμένεται κατά την φετινή τουριστική περίοδο.