Η επίσκεψη της συγγραφέως κ. Ελένης Πριοβόλου πραγματοποιήθηκε στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» την Παρασκευή 26 Μαΐου,στο πλαίσιο του προγράμματος «Διασκεδάζω να διαβάζω» και γέμισε τη μέρα των παιδιών και των εκπαιδευτικών με χαμόγελα,παραμύθια,ιστορίες,εικόνες και όνειρα για μικρούς και μεγάλους.

Η συγγραφέας Ελένη Πριοβόλου από πολύ νωρίς βρήκε καταφύγιο στις λέξεις,σε αυτό το εκμαγείο της κρυμμένης αλήθειας του κόσμου,φανερού και αφανούς.Με αυτές τις λέξεις και με συντροφιά τα βιβλία της «Ο Παλιάτσος και η Ανεμώνη»,«Ο Τρυφεράκανθος» και το «Μαζί»,«ταξίδεψε» τους μαθητές του Δημοτικού αυτή τη χρονιά μαθαίνοντάς τους να αναζητούν την πραγματική αγάπη,να αγαπάνε τη διαφορετικότητα και «Μαζί» να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες.

Όλες οι τάξεις,αφού εμπνεύστηκαν από τα βιβλία της συγγραφέως,ετοίμασαν αναμνηστικά δώρα.Η Α’ Δημοτικού έγραψε μια ιστορία με τίτλο «Η περιπέτεια του Παλιάτσου και της Ανεμώνης» και ένα επιτραπέζιο παιχνίδι.Η Β’ Δημοτικού έφτιαξε αφίσες εικονογραφημένου διαλόγου με τους ήρωες του παραμυθιού «Ο Παλιάτσος και η Ανεμώνη» και η Γ’ Δημοτικού μετέτρεψε το παραμύθι «Ο Τρυφεράκανθος» σε κουκλοθέατρο καθώς επίσης και ένα επιτραπέζιο παιχνίδι.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Δ’ Δημοτικού με ένα δικό τους μοναδικό τραγούδι φανέρωσαν την επιθυμία του Τρυφεράκανθου,ο οποίος ήθελε τη φιλία για να βρει την ευτυχία.

Η Ε’ Δημοτικού κατασκεύασε έναν πίνακα που αναδεικνύει με λέξεις το μήνυμα που μετέφερε στα παιδιά το βιβλίο και τέλος η ΣΤ’ Δημοτικού έγραψε μια ιστορία με τίτλο «Η αγάπη νικά τη βία»,τονίζοντας τη σημασία της φιλίας και της αγάπης για την αντιμετώπιση κάθε δυσκολίας.

Σύμφωνα με τη συγγραφέα,ο κόσμος μας δεν είναι μόνο αυτός που βλέπουμε με τα μάτια, αλλά και αυτός που αισθανόμαστε με την ψυχή μας.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα.

Η Ελένη Πριοβόλου γεννήθηκε στο Αγγελόκαστρο Αιτωλίας και ζει στην Αθήνα.Σπούδασε πολιτικές επιστήμες.Γράφει αναζητώντας την ευρυθμία και την καθαρότητα του λόγου.Η τάση να αναπαριστά με σύμβολα τον κόσμο τη στράτευσε στο παραμύθι,το οποίο υπηρετεί μέχρι σήμερα.Έχει καταθέσει είκοσι βιβλία για παιδιά και εφήβους,έξι μυθιστορήματα για μεγάλους και ένα βιβλίο με ιστορίες.

Το 2010 τιμήθηκε με το Βραβείο Αναγνωστών του ΕΚΕΒΙ για το μυθιστόρημά της «Όπως ήθελα να ζήσω».Επίσης,έχει αποσπάσει το Βραβείο Λογοτεχνικού Βιβλίου για Μεγάλα Παιδιά του περιοδικού «Διαβάζω» για το βιβλίο της «Το σύνθημα» (2009).