Τον πρέσβη της Νότιας Κορέας στην Ελλάδα,υποδέχτηκε την Παρασκευή στο δημαρχείο,ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος.

Ο κ. Η.Ε. Youngjip Ahn,που βρίσκεται στη Ρόδο στο πλαίσιο της ανάπτυξης των σχέσεων με τη χώρα μας,δήλωσε ενθουσιασμένος με τις ομορφιές του νησιού και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ενημέρωση που του έκανε ο δήμαρχος Ρόδου για την ιστορία του τόπου.

Με δεδομένο ότι η Σεούλ θεωρείται μία από τις κορυφαίες 20 «παγκόσμιες πόλεις ποιότητας»,συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την παραγωγή και την εξοικονόμηση ενέργειας,αλλά και τον προγραμματισμό του Δήμου Ρόδου για τη διαχείριση των αποβλήτων, αλλά και των νέων τεχνολογιών (smart cities).

Συζητήθηκε επιπλέον η δυνατότητα ανάπτυξης των σχέσεων των δύο πλευρών στο επίπεδο του πολιτισμού και της διοργάνωσης εκδηλώσεων.

H παρουσία του εδώ σχετίζεται με τη διοργάνωση του 1ου παγκόσμιου πρωταθλήματος Taekwondo Beach που φιλοξενεί η Ρόδος στις εγκαταστάσεις του ΝΟΡ και του Κλειστού της Καλλιθέας από τις 5 έως τις 7 Μαΐου,με την παρουσία 1.000 αθλητών από χώρες απ΄ όλο τον κόσμο.

Στην έναρξη της διοργάνωσης,ο δήμαρχος Ρόδου τιμήθηκε από πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ενώ στο δείπνο που παρέθεσε ο δήμαρχος πήρε τη διαβεβαίωση από τον πρέσβη ότι θα καθιερωθούν ετήσιες διεθνείς διοργανώσεις Taekwondo στη Ρόδο.