Αρχική Ρόδος Αθλητισμός 2η Ορεινή Πεζοπορία ανάβασης-κατάβασης Αταβύρου

2η Ορεινή Πεζοπορία ανάβασης-κατάβασης Αταβύρου

0
2η Ορεινή Πεζοπορία ανάβασης-κατάβασης Αταβύρου

Σας ενημερώνουμε ότι το Τμήμα Αθλητισμού & Νέας Γενιάς της Δ/νσης Παιδείας Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ισιδώρου συνδιοργανώνουν την 2η ορεινή πεζοπορία Ανάβασης – Κατάβασης Αταβύρου,την Κυριακή 14 Μαΐου 2017.Ώρα εκκίνησης: 09:00 π.μ.

Η αρχή του ορεινού μονοπατιού είναι στην είσοδο της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Ισιδώρου Ρόδου,από την πλευρά του ελαιοτριβείου.Η κορυφή του όρους Ατάβυρος,βρίσκεται σε υψόμετρο 1.215 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας,ενώ το ορεινό μονοπάτι και η διαδρομή (2 ωρών ανάβασης και ίσου χρόνου κατάβασης περίπου – εξαρτάται από την φυσική κατάσταση του κάθε πεζοπόρου),που οδηγεί σ’ αυτήν,είναι σπάνιας φυσικής ομορφιάς και ανεπανάληπτη εμπειρία.Καλούνται λοιπόν να συμμετέχουν οι φίλοι της πεζοπορίας,που σημειωτέον θα πρέπει να είναι υγιείς και οπωσδήποτε να έχουν μια συνεχόμενη επαφή με αυτήν,ώστε να  μπορούν  να  ολοκληρώσουν επιτυχώς και χωρίς προβλήματα την ανάβαση και την αντίστοιχη κατάβαση,του ορεινού μονοπατιού (παιδιά κάτω των δώδεκα ετών προτείνεται να μην συμμετέχουν).

Σημαντικά και απαραίτητα εφόδια κάθε πεζοπόρου που θα λάβει μέρος σ’ αυτήν την ενδιαφέρουσα δράση είναι:το σακίδιο,ο κατάλληλος ρουχισμός,προπάντων τα κατάλληλα παπούτσια που ενδείκνυνται για ορεινή ανάβαση-κατάβαση,αδιάβροχο (απαραιτήτως),νερό,καπέλο,ρουχισμός αλλαγής στην κορυφή (t-shirt, πουλόβερ), αφού θα πρέπει να τονισθεί, ιδιαιτέρως, ότι η εναλλαγή της θερμοκρασίας στην κορυφή είναι σημαντική,ένα μικρογεύμα που θα απαρτίζεται από σάντουιτς & φρούτα.Προτείνεται προαιρετικά,η φωτογραφική μηχανή ή κάμερα,ή κινητό τηλέφωνο που τα συνδυάζει,ώστε να απαθανατιστεί η σπάνια αυτή εμπειρία.

Η εκδήλωση θα καταλήξει,όπως κάθε φορά,σε παραδοσιακή μουσικοχορευτική βραδιά στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων Αγίου Ισιδώρου «Νίκος Γκάλης»,υπό την επιμέλεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ισιδώρου,όπου θα προσφερθεί δωρεάν το παραδοσιακό φαγητό της «κουλντουρίας» (=χειροποίητες χυλοπίτες).

Την εκδήλωση στηρίζουν εμπράκτως,η Τοπική Κοινότητα Αγίου Ισιδώρου,ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Αγίου Ισιδώρου,η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου,ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου και η ιδιωτική επιχείρηση «Cava Kiriakoulis».

Οι εθελοντικές ομάδες που αναφέρονται πιο κάτω,θα συνδράμουν αποφασιστικά όπως πάντα,με ενισχυμένο αριθμό μελών τους,για την ασφαλή ανάβαση και κατάβαση των πεζοπόρων μας:η Εθελοντική Ομάδα Πρόληψης Καταστροφών (Ε.Ο.Π.Κ.) C.B. Δωδεκανήσου,η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης,Παράρτημα Νοτίου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου,η Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ο.Α.Κ.),το «Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών,Ναυαγοσωστών» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,Περιφερειακό Τμήμα Ρόδου, η Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΘ.ΟΜ.Α.Κ.) Σαλάκου.

Ευγενικά επίσης στηρίζουν και προβάλουν την σημαντική αυτή εκδήλωση τα ηλεκτρονικά – διαδικτυακά μέσα: Rodos Events,Rodos Info News,22410.gr,www.allaksogolies.gr,Black Monday.

Tο «Ραδιόφωνο Λυχνάρι» για άλλη μια φορά είναι ο ραδιοφωνικός χορηγός επικοινωνίας και προβολής της εκδήλωσης.

Λεωφορεία του Δήμου Ρόδου θα είναι σταθμευμένα στην Πλατεία του Αγίου Φραγκίσκου από τις 07:30 και θα ξεκινήσουν στις 08:00 το πρωί της ίδιας ημέρας,για να εξυπηρετήσουν φίλους πεζοπόρους που αδυνατούν να βρεθούν στην περιοχή με δικά τους μέσα. Θεωρούνται απαραίτητες οι έγκαιρες δηλώσεις συμμετοχής για την δωρεάν μετακίνηση με τα λεωφορεία,στο τηλέφωνο 2241035937 (Δευτέρα – Παρασκευή 08:00 – 15:00).