Ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος βράβευσε σήμερα Δευτέρα 14 Αυγούστου, παραμονή της Παναγιάς, το Δράκο του Ελληνικού Μπάσκετ, τον επί σειρά ετών μεγάλο αρχηγό της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ, αλλά και μετέπειτα τον προπονητή των μεγάλων επιτυχιών, για τη συνολική του προσφορά στον ελληνικό αθλητισμό.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έχει συνδέσει το όνομά του όσο ελάχιστοι με την ιστορία του Μπάσκετ στην Ελλάδα, ενός αθλήματος που τόσο πολύ ταυτίστηκε με την ιδιοσυγκρασία του Έλληνα. Οι επιτυχίες και οι τίτλοι του τόσο ως αθλητή όσο και ως προπονητή είναι αναρίθμητοι. Ανέβηκε τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο την κορυφή της Ευρώπης, ενώ άγγιξε την κορυφή του κόσμου του μπάσκετ.

Αρχηγός του μεγάλου Άρη που κέρδισε τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Ελλάδα και κυριαρχούσε στην Ευρώπη, αρχηγός και του Παναθηναϊκού όταν σήκωσε το πολυπόθητο για αυτόν μέχρι τότε Πρωτάθλημα Ευρώπης Συλλόγων. Αρχηγός της Εθνικής Ομάδας με το αξέχαστο χρυσό του 1987, προπονητής της και τη διετία με το χρυσό Ευρωπαϊκό του 2005 και το ασημένιο στο παγκόσμιο του 2006.

Παρά τις ασύγκριτες επιτυχίες του σε συλλογικό επίπεδο, στην Εθνική Ομάδα έδωσε όλον του τον εαυτό, ενώ η επί δεκαετίες σχέσης πίστης και αγάπης με την «Επίσημη Αγαπημένη» όλων των Ελλήνων, τον κατατάσσουν δικαίως ως έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες αθλητές όλων των εποχών.

Παραμένει ένας απλός Έλληνας, ευαίσθητος και δυνατός και για εμάς ένας πολύ καλός φίλος της Ρόδου.