Η δύναμη της θέλησης νικά πολλές φορές τα πιο ψηλά εμπόδια και δείχνει σε όλους ότι η ανθρώπινη ψυχή μπορεί να πετύχει τα πάντα. Δυο μεγάλοι φίλοι της Ρόδου πραγματοποίησαν και πάλι τον δικό τους άθλο και κατόρθωσαν το σχεδόν ακατόρθωτο. Περπάτησαν μέσα σε 24 ώρες ολόκληρο το νησί της Ρόδου από άκρη σ’ άκρη. Διέσχισαν συνολικά 113 χλμ. Ξεκίνησαν από το Πρασονήσι και έφτασαν στο βορειότερο άκρο της Ρόδου, στο ενυδρείο περνώντας από τον Ευαγγελισμό και τα ελαφάκια και από όλα τα εμβληματικά σημεία του νησιού. Είναι και πάλι ο Ben Moorhouse και η Gaynor Moorhouse, δυο ορκισμένοι φίλοι της Ρόδου που δείχνουν την αγάπη τους με έργα. Ξεκίνησαν το πρώτο λεπτό της ημέρας στις 07-08-2017 και τερμάτισαν την ίδια μέρα πριν το ημερολόγιο δείξει την επόμενη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Φλεβάρης υποδέχθηκε τους αθλητές και μεγάλους φίλους της Ρόδου στον τερματισμό αφού πρώτα βρέθηκε μαζί τους τις πρώτες πρωινές ώρες κατά την έναρξη της προσπάθειας. Για το κατόρθωμά τους, τους επέδωσε τιμητικό έπαινο και τους συνεχάρη. Ανέφερε ότι «Η Ελλάδα και η Ρόδος, έχει τη χαρά και την τιμή να φιλοξενεί και φέτος το ζευγάρι των δυο δυνατών αθλητών από το Χάλιφαξ της Αγγλίας, οι οποίοι μέσα από τον αθλητισμό, τον ανθρωπισμό και τον αντικαρκινικό αγώνα, αναδεικνύουν τις ομορφιές και το μοναδικό φυσικό περιβάλλον της Ρόδου και της πατρίδας μας. Ξεκίνησαν από το όμορφο Πρασονήσι όπου ενώνονται οι θάλασσες που το περιβρέχουν και έφτασαν περπατώντας μια ολόκληρη ημέρα ως το βόρειο άκρο της Ρόδου, το ενυδρείο, μεταφέροντας το μήνυμα της θέλησης και του ψυχικού σθένους.

Φορούσαν γαλανόλευκες στολές, με την Ελληνική σημαία στο στήθος και η ομάδα υποστήριξής τους ανέβαζε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες και βίντεο που προβάλλουν τη Ρόδο, το φυσικό της κάλος και τις εξωτικές εικόνες του σμαραγδένιου νησιού. Ούτε ο καύσωνας του Αυγούστου, ούτε η δυσκολία του εγχειρήματος, τους πτόησαν και κατάφεραν και φέτος, όπως τα προηγούμενα δυο χρόνια να στρέψουν το ενδιαφέρον στη Ρόδο.

Ο κ. Φλεβάρης με την ευκαιρία της σπουδαίας αυτής προσπάθειας των Βρετανών αθλητών και της επιλογής του νησιού της Ρόδου για τον υπερμαραθώνιο δρόμο τους, τόνισε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα είναι η Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το έτος 2019 και ζήτησε από τον Ben και την Gaynor να γίνουν πρεσβευτές της γαστρονομίας των νησιών μας.

Οι δυο φίλοι της Ρόδου αφού ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τη στήριξη της προσπάθειάς τους, δήλωσαν με τη σειρά τους ότι για πάρα πολλούς λόγους δίκαια η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η γαστρονομική πρωτεύουσα ολόκληρης της Ευρώπης με τις γεύσεις και την γαστρονομία των νησιών να αποτελεί σημείο αναφοράς.

Ο Ben Moorhouse δήλωσε «Αν ένας στόχος είναι δύσκολος και επίπονος, τότε αξίζει να τον κυνηγήσεις και να τον κατακτήσεις. Ξεκινήσαμε την προσπάθειά μας και τιμούμε με την πεζοπορία μας, τη μνήμη του μεγάλου Steve Prescott που ήταν ένας κορυφαίος και διάσημος διεθνής αθλητής του rugby στην Μεγάλη Βρετανία. Το μήνυμα που στέλνουμε είναι ότι ο άνθρωπος μπορεί να νικήσει την επάρατη νόσο και ευχόμαστε σε όλους τους καρκινοπαθείς στην Ρόδο, στην Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο καλό αγώνα και νίκη. Ο Steve Prescott νεότατος ξεκίνησε τη μάχη του με την επάρατη νόσο. Οι γιατροί του διέγνωσαν καρκίνο στομάχου και του έδωσαν λίγους μόνο μήνες ζωής.

Ο Στήβ Πρέσκοττ, όρθωσε ανάστημα και ψυχή και έδωσε τη μεγάλη μάχη. Νίκησε γιατί έζησε επτά ολόκληρα χρόνια πέρα από το χρονικό ορίζοντα που του έδωσε η ιατρική επιστήμη. Νίκησε και έγινε σύμβολο των ανθρώπων που παλεύουν και ενέπνευσε πολλούς άλλους να ορθώσουν το ανάστημα της ψυχής τους. Νίκησε γιατί συντάχθηκε στον αντικαρκινικό αγώνα και σήμερα, μετά το θάνατό του, η μνήμη του είναι ζωντανή όπως και η εικόνα του που ταξιδεύει στη Ρόδο για να πει όσα θα ήθελε να πει εκείνος.»

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης ευχήθηκε στους δυο φίλους μας να έρχονται κάθε χρόνο με κινητήρια δύναμη την αγάπη τους για τη ζωή και το μήνυμά τους σε όσους δίνουν μάχη με τον καρκίνο και μπορούν να νικήσουν.