Πρόκειται για μια πολιτιστική εκδήλωση με επίκεντρο τη δωδεκανησιακή παράδοση, μέσω της οποίας δίνεται η ευκαιρία αφενός της παρουσίασης και προβολής διαφόρων παραγωγικών κλάδων (γνωστών- ξεχασμένων) και αφετέρου να γνωρίσουν οι επισκέπτες του νησιού μας, οι νεότερες γενιές και να θυμηθούν οι γηραιότεροι την άλλη Ελλάδα που όλοι αγαπήσαμε αλλά δυστυχώς αποβάλαμε από την καθημερινότητά μας καθώς μας το επέβαλε ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας.

Η εκδήλωση θα εξελίσσεται ταυτόχρονα σε 3 φάσεις όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιφέρονται ελεύθερα από το ένα σημείο στο άλλο.

1η φάση: Κεντρική εξέδρα όπου θα παρουσιάζονται παραδοσιακοί χοροί και έθιμα της Δωδεκανήσου.

2η φάση: Πάγκοι που θα παρουσιάζονται παραδοσιακά προϊόντα της Δωδεκανήσου.

3η φάση: Σε προκαθορισμένους χώρους θα γίνεται επίδειξη του τρόπου παρασκευής παραδοσιακών προϊόντων καθώς και η παρουσίαση παραδοσιακών επαγγελμάτων.

Είναι η δεύτερη φορά που γίνεται αυτή η εκδήλωση. Η πρώτη υλοποιήθηκε, στις 21 Σεπτεμβρίου 2013, με απόλυτη επιτυχία.

Η φετινή εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στο πιτταρούδι, το οποίο και θα διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο μεταξύ των άλλων παραδοσιακών προϊόντων, τα οποία οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάζουν.

Στις 9 Σεπτεμβρίου ημέρα Σάββατο και ώρα από 18:30 μέχρι αργά το βράδυ στην πλατεία Κουντουριώτη (πίσω από το κτήριο της Περιφέρειας)

Η εκδήλωση στηρίζεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Ρόδου καθώς και από τις Ομοσπονδίες Παροικιακών και Τοπικών Συλλόγων.

Μαννάκης Μιχάλης