Στόχος του φεστιβάλ είναι να γνωρίσει το κοινό της Ρόδου, αλλά και όλοι οι επισκέπτες του νησιού, το ιδιαίτερα δεξιοτεχνικό αυτό είδος μουσικής, να δώσει βήμα και να αναδείξει τα νέα ταλέντα που ζουν, δραστηριοποιούνται και διακρίνονται στην ευρύτερη περιοχή του Νοτίου Αιγαίου, καθώς και να εμπλουτίσει το καλοκαιρινό πολιτιστικό πρόγραμμα του νησιού.

Χαρακτηριστικό του Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου είναι οι ιδιαίτεροι χώροι οι οποίοι επιλέγονται όπως η Πύλη του Αγίου Παύλου, όπου φιλοξένησε το φεστιβάλ τα πρώτα δύο χρόνια.
Το 2017, το Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου θα αναδείξει ακόμη ένα μοναδικό πολιτιστικό μνημείο του νησιου μας, τις Πηγές Καλλιθέας Ρόδου. Ο ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου Σέργιος Αϊβάζης μας καλεί να γνωρίσουμε τους καλλιτέχνες που θα λάβουν μέρος στο φεστιβάλ.

Στις 26 Αυγούστου στις 21:00 στις Πηγές Καλλιθέας Ρόδου. Διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Ρόδου-ΔΟΠΑΡ.

Από την ίδρυση του 2015, σπουδαίοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Φεστιβάλ και έλαβαν μέρος χαρίζοντας μοναδικές στιγμές στο κοινό.

Έναρξη του φεστιβάλ με τους Σοφία Κουτσάκη και Δημήτρης Χατζηπλής: τραγούδι, κιθάρα

ANDREAS POLYZOGOPOULOS QUARTET
Γιάννης Παπαδόπουλος : πιάνο
Αντώνης Μαράτος : μπάσσο
Αλέξανδρος Κτιστάκης : τύμπανα
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος : τρομπέτα

Σταύρος Λάντσιας “piano trio”
Σταύρος Λάντσιας: πιάνο
Μιχάλης Καλκάνης: κοντραμπάσο
Θάνος Χατζηαναγνώστου: τύμπανα

Είσοδος ελεύθερη

Με τη στήριξη: ΔΕΡΜ.ΑΕ-Πηγες Καλλιθέας
Χορηγοί: Rodos Palace, Pane di Capo, Cafe Auvergne, Boheme, Sissitio, Fotis Graphics, Cairo Coffee house, Μύγα Coffee Bar, Centrale Caffe Bistro, Μουσικό Σχολείο Ρόδου
Χορηγοί επικοινωνίας: Ραδιόφωνο στο Κόκκινο, rodosevents.gr, rhodes.com.gr, www.tranzistoraki.gr