Ολοήμερη επίσκεψη στη δυτική πλευρά του νησιού και συγκεκριμένα στις δημοτικές ενότητες Πεταλούδων και Καμείρου, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος, επιβλέποντας 1) την πορεία των υπό εξέλιξη έργων μέσα από ολοκληρωμένες  παρεμβάσεις, 2) και τη σχεδίαση σύνταξης λίστας των νέων έργων που θα συμπεριληφθούν στο τεχνικό πρόγραμμα του 2018, με γνώμονα τη βελτίωση των υποδομών στις αποκεντρωμένες περιοχές του νησιού.

Συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κο Σάββα Διακοσταματίου και τον ειδικό συνεργάτη κο Νικόλαο Θαρρενό, επισκέφτηκαν αρχικά την Τοπική Κοινότητα Δαματρίας και το χώρο στον οποίο στεγάζονται τα σχολικά κτίρια του Νηπιαγωγείο και του Δημοτικού Σχολείου, στα οποία η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ρόδου εκτελεί μία σειρά από παρεμβάσεις συντήρησης και αποκατάστασης (που αφορούν το σύνολο των σχολικών κτιρίων του νησιού) και που αναμένονται να ολοκληρωθούν πριν την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου. Στη συνάντηση εργασίας που ακολούθησε στα γραφεία της Τοπικής Κοινότητας, παρουσία του Προέδρου κου Μιχάλη Πηδιάκη και του Αντιπροέδρου κου Γιάννη Σαρούκου, ο κος Χατζηδιάκος ενημέρωσε για την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την άμεση έναρξη των εργασιών αναστήλωσης του κατεστραμμένου ιταλικού γεφυριού στην περιοχή Αγίου Νικήτα, το οποίο χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους.

Ακολούθως ο κος Χατζηδιάκος, επισκέφτηκε το μηχανοστάσιο στην περιοχή Καλαμώνα, ενημερώθηκε για την κατάσταση των οχημάτων και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στην κοιλάδα των Πεταλούδων, όπου επιθεώρησε την εφαρμογή του νέου, εύκολου και έξυπνου ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Επιπλέον επέβλεψε την εξέλιξη των εργασιών, τοποθέτησης νέων αυτόματων πωλητών, έκδοσης και ακύρωσης εισιτηρίων που αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός της νέας εβδομάδας και ενημερώθηκε για τα τρέχοντα προβλήματα και τους τρόπους με τους οποίους αντιμετωπίζονται καθημερινά για την επίλυση των θεμάτων που αφορούν την αξιοποίηση του σπάνιου βιότοπου που φιλοξενεί η κοιλάδα των πεταλούδων.

Ο Δήμαρχος επέβλεψε ακόμη τις υπό εξέλιξη εργασίες τοποθέτησης συνθετικού τάπητα στο γήπεδο Θεολόγου και δήλωσε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που αναμένεται να ενισχύσει τον αθλητισμό, τη νεολαία, με τη δημιουργία σωστών υποδομών άθλησης, «βαλτωμένο» τα τελευταία δέκα πέντε (15) χρόνια και που με σωστούς χειρισμούς της  παρούσας δημοτικής Αρχής, προχώρησαν οι διαδικασίες και την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να παραδοθεί στους πολίτες».

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας του κου Χατζηδιάκου, ήταν η δημοτική Κοινότητα Σορωνής. Παρουσία του Προέδρου κου Μιχάλη Σαββάκη επέβλεψαν το τελευταίο στάδιο των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης του Πολιτιστικού Κέντρου, που αναμένεται προσεχώς να παραδοθεί προς χρήση, αφού μεταξύ άλλων, ολοκληρώθηκαν και οι εργασίες σύνδεσης στο αποχετευτικό σύστημα. Επιπρόσθετα δόθηκαν οδηγίες στον κο Σαββακή και στους υπηρεσιακούς παράγοντες, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου,  να προχωρήσουν τις διαδικασίες, επίλυσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του άλσους Αγίου Σουλά, όπως και της κατασκευής εξεδρών στο γήπεδο «Ιωάννης Πρώτος», καθώς και τη εκπόνηση μελέτης για τη συντήρηση του κτιρίου της Δημοτικής Κοινότητας Σορωνής.