Ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος παρέστη την Τρίτη 17 Οκτωβρίου στον Αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Ρόδου Μίλτο Παγκά, την Πρόεδρο της Β’θμιας Σχολικής Επιτροπής Ελπίδα Ατσίδη, και τον τοπικό δημοτικό σύμβουλο Ρόδου Κώστα Στυλιανού, ο οποίος αποτελεί παράλληλα και σπουδαστή της δομής.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, του οποίου προΐσταται επιτυχημένα ο Διευθυντής του Θανάσης Κλέτσας, πρόκειται για μια δομή που στηρίζει απόλυτα η Δημοτική Αρχή, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο έργο που προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Αυτή τη στιγμή δίνει μια «δεύτερη ευκαιρία» επανασύνδεσης με το εκπαιδευτικό σύστημα σε 80 συμπολίτες μας, οι οποίοι μέσω του προγράμματος της δομής επιδιώκουν την απόκτηση γνώσεων γυμνασιακού επιπέδου με βασικό στόχο την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους και τη βελτίωση της επαγγελματικής τους κατάστασης. Ο Δήμος Ρόδου στο πλαίσιο στήριξης της δομής την έχει εντάξει στο πρόγραμμα αναβάθμισης σχολικών κτιρίων προχωρώντας σε εκτεταμένες εργασίες βελτίωσης του χώρου.

Ο κος Χατζηδιάκος στο χαιρετισμό του έδωσε συγχαρητήρια στους σπουδαστές για την απόφασή τους να επιστρέψουν στο χώρο της εκπαίδευσης σε δεύτερο στάδιο της ζωής τους, σημειώνοντας την αξία της συνεχούς ατομικής βελτίωσης, τονίζοντας δε ότι η προσπάθειά τους αυτή οφείλει να αποτελεί φάρο για όλους μας, δίνοντας κουράγιο και θυμίζοντας ότι υπάρχει πάντα καιρός για να προχωρήσουμε σε θετικές ενέργειες. Ο Δήμαρχος αναγνώρισε τη μεγάλη προσπάθεια που απαιτείται για τη φοίτηση στο Σχολείο δεδομένων των καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ως ενήλικες επισημαίνοντας πως «το μήνυμα της θέλησης που πηγάζει από αυτή την προσπάθεια, είναι ένα μήνυμα που αντανακλά στην κοινωνία της Ρόδου».