Ο Θρόνος του Ήλιου, συμβάλλει στην ανάδειξη της Κοιλάδας των Πεταλούδων και συνεργάζεται με τον Δήμο Ρόδου στην προβολή και την προσφορά εκπτωτικού εισιτηρίου στους επισκέπτες.

Είναι γεγονός ότι οι κοινές δράσεις, ενδυναμώνουν και ωφελούν όλα τα μέρη. Ο Θρόνος του Ήλιου, κορυφαίο αξιοθέατο με θέμα την ιστορία της Ρόδου σε σινεμά 9 Διαστάσεων, ξεκίνησε συνεργασία με την Κοιλάδα των Πεταλούδων. Στο χώρο του, προβάλλει στους χιλιάδες επισκέπτες, το αξιοθέατο με το μοναδικό φυσικό κάλλος προτρέποντας να το συμπεριλάβουν στο εκδρομικό τους πρόγραμμα. Στην Κοιλάδα των Πεταλούδων παρέχει το αναλώσιμο χαρτί για τα εισιτήρια καθώς και 12 λειτουργικές πινακίδων στο χώρο.

Η Κοιλάδα Πεταλούδων είναι ο βιότοπος αναπαραγωγής της πεταλούδας Panaxia Quadripunctaria και ανήκει στο δίκτυο Natura 2000. Στην περιοχή της κοιλάδας φιλοξενούνται χιλιάδες πεταλούδες κατά τους θερινούς μήνες, οι οποίες μαζεύονται κατά εκατοντάδες στους κορμούς των δέντρων και τα βράχια. Οι πρώτες πεταλούδες εμφανίζονται στην Κοιλάδα από τα μέσα Ιουνίου και παραμένουν μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου. Διαθέτει Μουσείο Φυσικής Ιστορίας με ανάλογα εκθέματα. Αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών για το φυσικό περιβάλλον, το τοπίο της και τη σημασία της περιοχής ως μοναδικού οικοσυστήματος με μεγάλο οικολογικό ενδιαφέρον.

Στους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της Κοιλάδας, οι οποίοι στη συνέχεια θα επιλέξουν να παρακολουθήσουν το θέαμα με την αντίστοιχη ταινία, προσφέρει ο Θρόνος του Ήλιου έκπτωση εισιτηρίου 2€ για τους ενήλικες και 1€ για τα παιδιά. Όλοι θέλουν να δουν την θρυλική ταινία ο «Θρόνος του Ήλιου», διάρκειας 20’, με την εφαρμογή της πιο σύγχρονης τεχνολογίας που προβάλει την ιστορία της Ρόδου σε 9 διασάσεις – 9D -, σε ένα κλασσικό χώρο πολιτισμού και παράδοσης, ιστορικό κτήριο στο κέντρο της πόλης. Πολύ διασκεδαστική είναι και η μικρή ταινία «Rhodes Race», διάρκειας 6’. Το θέαμα ταυτόχρονα παρουσιάζεται σε 10 γλώσσες (πρόσφατα ακούγεται και στην Τσέχικη γλώσσα) χάρη στην τεχνολογία ακουστικών πολλαπλής εφαρμογής γλώσσας.

Μετά την γόνιμη συνεργασία με τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου, άλλο ένα δίκτυο ενημέρωσης και προβολής αναπτύσσεται για την καλύτερη εμπειρία των επισκεπτών από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα του νησιού, την Κοιλάδα των Πεταλούδων και τον Θρόνο του Ήλιου (pp).