Σκοπός είναι η θεσμοθέτηση Διεθνών Συνεδρίων που θα διαπραγματεύονται τη διάδραση μεταξύ Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού και θα προσελκύουν επισκέπτες (Ξενοδόχους, Αρχιτέκτονες και γενικότερα επαγγελματίες του τουρισμού) από όλον τον πλανήτη.

Τα Συνέδρια Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού αποτελούν πρωτοβουλία του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου. Το 1ο Συνέδριο είχε συνδιοργανωθεί τον Οκτώβριο του 2015 από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου και την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, προσελκύοντας 450 συνέδρους.

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι Διεθνούς φήμης Αρχιτεκτονικά Γραφεία από όλον τον κόσμο (όπως Zaha Hadid Architects (Aγγλία) θα μιλήσουν οι Δημήτρης Κολώνης και Ζέττα Κοτσιώνη, UNStudio (Ολλανδία) θα μιλήσει η Μαριάνθη Τατάρη, ΜKV Design (Αγγλία) θα μιλήσει η Μαρία Βαφειάδη, ενώ έχει προσκληθεί και το επιμελητικό γραφείο Double Decker (Αγγλία) θα μιλήσουν οι συνιδρυτές Mελίτα Σκαμνάκη και Willhelm Finger, που συνεργάζoνται με τo Design Museum of London, την Ηyatt κ.ά να μιλήσουν για την σχέση Αρχιτεκτονικής, Design και Τέχνης στα ξενοδοχεία.

Το 2ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις 21 και 22 Οκτωβρίου στο Ξενοδοχείο Rodos Palace.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό αλλά με εγγραφή.

Εισιτήρια και εγγραφές μπορείτε να κάνετε στην σύνδεση που ακολουθεί ενώ θα γίνεται check in με το κινητό σας τηλέφωνο ή με το εκτυπωμένο εισιτήριο στην είσοδο του ξενοδοχείου.