Για 12η χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχίπολης «’Άγιος Μηνάς» συνδιοργανώνει με τον Δήμο Ρόδου – Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την « Γιορτή Λουκουμάδων και Τηγανίτας», την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αρχίπολης, ώρα 12:00-18:00.

Η γιορτή πραγματοποιείται με τη στήριξη της Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε., της Τοπικής Κοινότητας Αρχίπολης και της 95 ΑΔΤΕ.

Η εκδήλωση αποτελεί πλέον θεσμό για τα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα και είναι αφιερωμένη στην γιορτή του Αγίου Ανδρέα και στο πατροπαράδοτο έθιμο των λουκουμάδων.

Φέτος την εκδήλωση θα πλαισιώσει με την μουσική της η ορχήστρα Ελληνικής Κλασικής Μουσικής ΡΩΜΑΝΑ, με την φωνή της Καίτης Κουλλιά και τους ήχους από το κανονάκι του δεξιοτέχνη του οργάνου, Μανώλη Καρπαθίου.

Οι επισκέπτες θα απολαύσουν παραδοσιακούς χορούς απ΄όλη την Ελλάδα από τον Σύλλογο Νέων Αφάντου, τον Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αφάντου «Παναγιά Καθολική» και την Χορευτική Ομάδα «Χορόσπιτο»

H εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διοργάνωσης SOUTH AEGEAN 2019 EUROPEAN REGION OF GASTRONOMY.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος  «Άγιος Μηνάς» ευχαριστεί τους συνδιοργανωτές, τους υποστηρικτές και τους χορηγούς αυτής της γιορτής, όλους τους κατοίκους του χωριού Αρχίπολη καθώς και το ζαχαροπλαστείο ΜΟΚΑ για την ευγενική του προσφορά.