Στη μεγαλύτερη Τουριστική Έκθεση της Νοτιοανατολικής Μεσογείου «ΕΜΙΤΤ» της Κωνσταντινούπολης, συμμετείχε για δεύτερη φορά η Ρόδος (25-28 Ιανουαρίου). Με αναβαθμισμένο αισθητικά και χωροταξικά περίπτερο και τουρκόφωνο διαφημιστικό υλικό, που έγινε κυριολεκτικά ανάρπαστο από τους επαγγελματίες και τους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης, η Ρόδος άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Τη ροδίτικη αποστολή αποτελούσαν η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Μεσαιωνικής Πόλης & Μνημείων κ. Τέρης Χατζηιωάννου, ο εκπρόσωπος του Ομίλου «Εσπέρια» Ευάγγελος Σπάρταλης και στελέχη συνεργαζόμενων επαγγελματιών της περιοχής μας.

Στο πλαίσιο της έκθεσης οι Αντιδήμαρχοι Τουρισμού και Πολιτισμού συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορέων και επαγγελματικών Ενώσεων με σκοπό τη διεύρυνση των προοπτικών της Ρόδου, την αύξηση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων από την Τουρκία για το προσεχές καλοκαίρι, αλλά και τη συνεργασία σε επίπεδο πολιτιστικών ανταλλαγών το 2018, και παρεχώρησαν συνεντεύξεις σε ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

Πιο συγκεκριμένα συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο του Μητροπολιτικού Δήμου Μερσίνας Βurhanettin Kocamaz, τον Δήμαρχο Μαρμαρίς Ali Acar, τον Αντιδήμαρχο Ismet Kamil Oner, τον γραμματέα Sedat Kirt, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Νeslisah Yacht» Μurat Pera, τον ξεναγό Πεζοπόρων Ali Karapinar, τον Πρόεδρο της Anni Tours κ. Velli κ.α. συζητώντας αναλυτικά τις δυνατότητες αύξησης των Τούρκων επισκεπτών στη Ρόδο.

«Η Τουρκία είναι μια μεγάλη χώρα, μια τεράστια αγορά, που μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα στο ροδιακό τουρισμό, παρά τα προβλήματα που είχε φέτος. Tο ποσοστό των Τούρκων που επισκέπτονται τα νησιά μας, χρόνο με το χρόνο αυξάνεται, γεγονός που επιβάλει την παρουσία μας στις μεγάλες εκθέσεις της γείτονος χώρας» τονίζει η αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Χατζηλαζάρου.

«Η Ρόδος ως ένα από τους 100 σημαντικότερους–παγκόσμιους- προορισμούς, οφείλει να δίνει σταθερά το παρόν σε σημαντικές εκθέσεις. Δεν περιοριζόμαστε μόνο στο επίπεδο των εκθέσεων όμως, αλλά με παράλληλες εκδηλώσεις και επαφές αναπτύσσουμε μια διαφορετική συνεργασία με τις απέναντι ακτές, καθώς βασίζεται σε αμοιβαία συμφέροντα. Για μια ακόμη φορά μας δόθηκε η δυνατότητα να οριοθετήσουμε δράσεις και να προγραμματίσουμε την ανταλλαγή πολιτιστικών εκδηλώσεων για το προσεχές καλοκαίρι» επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Χατζηιωάννου.

Στην ΕΜΙΤΤ έγινε ανάρπαστο το διαφημιστικό υλικό που είχε εκδοθεί στην τουρκική γλώσσα από τον ΠΡΟΤΟΥΡ και διανεμήθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στους τουριστικούς πράκτορες της γειτονικής χώρας. Οι χιλιάδες επισκέπτες και επαγγελματίες της έκθεσης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός, δεδομένου ότι οι περισσότερες αποστολές διέθεταν μόνο αγγλόφωνο υλικό.