Με την ανώτερη ηγεσία της ΔΕΔΔΗΕ είχε συνάντηση εργασίας ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος στα γραφεία της Διεύθυνσης Ειδικών Εγκαταστάσεων Δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ στην Αθήνα. Ο Δήμαρχος μετά τη συνάντηση δήλωσε: «Η ενεργειακή επάρκεια της Ρόδου, η οποία έχει άμεση σχέση με την τουριστική ανάπτυξη του νησιού είναι εξασφαλισμένη για τα επόμενα 40-50 χρόνια. Η ΔΕΔΔΗΕ θα επενδύσει στις υποδομές του νησιού».

Στη συνάντηση συμμετείχαν από τη ΔΕΔΔΗΕ ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας και Καθηγητής ΕΜΠ Νικόλαος Χατζηαργυρίου, ο Αναπληρωτής του Χρήστος Σπίγκος, το μέλος του ΔΣ της ΔΕΔΔΗΕ Κωνσταντίνος Κομνηνός, ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης του Δικτύου Ηρακλής Μενεγάτος, καθώς και άλλα στελέχη. Ο Δήμαρχος κατά τη συνάντηση ζήτησε και έλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης σημαντικών έργων υποδομών των δικτύων ηλεκτροδότησης στη Ρόδο τα οποία αναμένονται να έχουν ολοκληρωθεί εντός του 2018, εξασφαλίζοντας σε συνδυασμό με την επικείμενη λειτουργία του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο την ενεργειακή επάρκεια της Ρόδου για τα επόμενα χρόνια.

Η Διοίκηση της ΔΕΔΔΗΕ δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί εντός του έτους το έργο της υπογειοποίησης των δικτύων στην περιοχή του Ροδινιού χωρίς να επηρεαστεί η κυκλοφορία των οχημάτων. Παράλληλα ο Δήμαρχος ζήτησε άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες για υπογειοποίηση των δικτύων και σε άλλες περιοχές της πόλης της Ρόδου, όπως είναι η Μητρόπολη, η Αγία Αναστασία, ο Άγιος Νικόλαος, και τα Μαράσια.

Παράλληλα η Διοίκηση της ΔΕΔΔΗΕ ενημέρωσε το Δήμαρχο και για την πρόθεσή της ΔΕΔΔΗΕ να προχωρήσει σε επέκταση του δικτύου στην περιοχή της Μαρίνας Μανδρακίου αλλά και της Νέας Μαρίνας, η οποία σε συνδυασμό με τις νέες εγκαταστάσεις που θα ολοκληρωθούν εντός του έτους στη χαρακτηρισμένη από το Δήμο περιοχή Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του θαλάσσιου μετώπου από το εμπορικό λιμάνι μέχρι και το Καρακόνερο να δημιουργήσουν τις ικανές συνθήκες για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων στην περιοχή.