Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε η ΔΕΥΑ Δήμου Ρόδου στο  πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού, με στόχο την ευαισθητοποίηση κοινού και μαθητών για την αναγκαιότητα εξοικονόμησης του νερού, ως του πολυτιμότερου αγαθού που προσφέρει η φύση.

Δράσεις που είχαν κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα διοργανώθηκαν από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ρόδου (ΔΕΥΑΡ) σε συνεργασία με το 15ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου και το 5ο Γυμνάσιο Ρόδου. Τους μαθητές και εκπαιδευτικούς καλωσόρισε στη ΔΕΥΑΡ ο Πρόεδρος του Δ.Σ κ. Αλέξανδρος Μανωλάκης, όπου αναφέρθηκε στη μέγιστη σημασία του νερού για τη ζωή του ανθρώπου και τη βιωσιμότητα του πλανήτη. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν μέσα από την ουσιώδη παρουσίαση του Γενικού Διευθυντή ΔΕΥΑΡ κ. Εμμανουήλ Διακομανώλη, για τον κύκλο του νερού και τις λειτουργίες της ΔΕΥΑΡ.  Οι κ. Παναγιώτης Καραβόλιας και κ. Σάββας Μάτσης Διευθυντές των Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΡ, μίλησαν αντίστοιχα για το ρόλο που διαδραματίζουν οι υπηρεσίες τους στη διαχείριση και διάθεση του νερού και αναφέρθηκαν σε τρόπους και πρακτικές οδηγίες εξοικονόμησης νερού στην καθημερινότητα.

Παράλληλα στην πλατεία Κύπρου στελέχη της ΔΕΥΑΡ παρουσία του Προέδρου του Δ.Σ και του Αντιπροέδρου κ. Δημήτρη Καραντζιά, πληροφορούσαν και ενημέρωναν το κοινό για πρακτικές μεθόδους εξοικονόμησης νερού μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό.

Στις δράσεις συμμετείχε ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: την ανάγκη εξοικονόμησης νερού και της ορθολογικής χρήσης του.