Ο Δήμος Ρόδου με την κα. Άννα Ζωάννου, Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Ισότητας των Φύλων, Τρίτης ηλικίας, Αμεα και Εθελοντισμού και το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου ευχαριστεί θερμά την Διευθύντρια της Παιδιατρικής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου κα. Ντίνα Παχύλη – Μαχαιρίδη, την επιστημονική της ομάδα καθώς επίσης και το Τμήμα Επισκεπτών/τριών Υγείας για την προσφορά τους και την άριστη συνεργασία στον καθολικό εμβολιασμό των παιδιών Ρομά.

Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να δοθεί στο έργο της κας Ντίνας Παχύλη – Μαχαιρίδη, που με την απαράμιλλη υποστήριξη της βοηθά έμπρακτα στην κοινωνική ένταξη των ευπαθών ομάδων. Οι γνώσεις και η επιστημονική της εμπειρία στάθηκε καταλύτης στο να καταστεί το έργο μας αποτελεσματικό.

Στο πλαίσιο αυτό, τον Αύγουστου του 2017 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη από την  κα Ντ. Παχύλη – Μαχαιρίδη και τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, στην κοινότητα των Ρομά (περιοχή Καρακόνερο). Στόχος της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση του πληθυσμού για την αναγκαιότητα της εμβολιαστικής κάλυψης των παιδιών. Έκτοτε έως και σήμερα εξεταστήκαν και εμβολιάστηκαν σε τακτά χρονικά διαστήματα συνολικά 67 παιδιά στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου με περισσότερα από 182 εμβόλια. Ο εμβολιασμός θα συνεχιστεί μέχρι να ολοκληρώσουν όλοι οι μικροί Ρομά το υποχρεωτικό σχήμα εμβολιασμού βάση του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού Παιδιών και Εφήβων 2017. Ενώ με την έναρξη της σχολικής χρονιάς συνέβαλε στην Έκδοση Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) για 36 μαθητές Ρομά. Επιπλέον, ενόψει της επιδημικής έξαρσης της Ιλαράς στην χώρα μας  έχει ξεκινήσει και ο εμβολιασμός της ευάλωτης αυτής ομάδας κατά της Ιλαράς.