Ο Δήμος Ρόδου με το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά και την αρωγή της κα. Άννας Ζωάννου, αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό «Playground», το καλλιτεχνικό ντουέτο «Afairmix» και τη σχολή χορού «The Dance Project» συνδιοργανώνουν την παιδική εβδομάδα τσίρκου «Children Circus Week».

Πρόκειται για μία εβδομάδα μάθησης καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων για μαθητές Δ΄, Ε΄ & ΣΤ΄ τάξης δημοτικού. Σκοπός η συνένωση και δημιουργική έκφραση παιδιών διαφορετικών κοινωνικών ομάδων, ευάλωτων και μη, μέσω της δημιουργικής ενασχόλησης.

Εθελοντές επαγγελματίες εκπαιδευτές από τέσσερις χώρες της Ευρώπης: Ολλανδία, Ιταλία, Γερμανία, Ελλάδα και από την Αμερική θα διδάξουν στα παιδιά χορό, μουσική, ακροβατικά και ζογκλερικά.

Η εκπαίδευση θα διαρκέσει πέντε ημέρες, από Λαμπρή Δευτέρα 9 έως Παρασκευή 13 Απριλίου. Οι πρόβες θα πραγματοποιούνται στην Σχολή χορού «The Dance Project» (Εθνικής Αντιστάσεως 79) από τις 11:00 πμ έως 15:00 μμ. Τα παιδιά θα μπορούν προαιρετικά να συμμετάσχουν και σε καλλιτεχνικό εργαστήρι από τις 15:00 μμ έως 16:00 μμ. Την έκτη ημέρα, Σάββατο 14 Απριλίου, θα δοθεί θεατρική παράσταση από τα παιδιά με τη στήριξη των εκπαιδευτών τους στην αίθουσα εκδηλώσεων στο πάρκο Ροδίνι. Καθ’ όλη τη διάρκεια των μαθημάτων θα υπάρχει εποπτεία πέρα από τους εκπαιδευτικούς και από κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους, ενώ καθημερινά θα παρέχονται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων μικρογεύματα.

Στα μαθήματα, που είναι δωρεάν, μπορεί να λάβει μέρος περιορισμένος αριθμός παιδιών, συνολικά 35 μαθητές, για το λόγο αυτό θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας των αιτήσεων συμμετοχής. Οι μαθητές θα προέρχονται από το γηγενή πληθυσμό (παιδιά τυπικής ανάπτυξης και παιδιά με αναπηρία), από Ρομά και πρόσφυγες. Για περισσότερες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά τηλ 22410-44759 κα. Καραγιώργη Τσαμπίκα.

Ποιος είναι ο καλλιτεχνικός οργανισμός «Playground»;

Το «Playground» είναι ένας Εθελοντικός Καλλιτεχνικός Οργανισμός με έδρα την Φρανκφούρτη της Γερμανίας. Αποτελείται από 172 καλλιτέχνες διαφορετικών ειδικοτήτων και εθνικοτήτων. Σκοπός του η καλλιτεχνική παιδεία και η καλλιέργεια της αδερφικότητας μεταξύ των διαφορετικών, ευάλωτων ή μη, κοινωνικών ομάδων. Όραμα του ένας κόσμος χωρίς διακρίσεις, όπου όλοι οι άνθρωποι θα έχουν ίσα δικαιώματα στη μάθηση, στη σίτιση καθώς και στη δημιουργική απασχόληση.

Ευγενικοί χορηγοί της πρωτοβουλίας είναι: Μύγα καφέ, Οβεληστήριο Beris, Super Market Τσαμπίκος, Savviou Travel, Ink me Rhodes – μεταξοτυπίες, Κόζας Food Service και Φούρνος της γειτονιάς.