Μέχρι τις 15 Μαΐου θα διαρκέσουν οι εργασίες αποκατάστασης του βοτσαλωτού της οδού Ομήρου στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, σύμφωνα με τον αρμόδιο Aντιδήμαρχο κ. Τέρη Χατζηιωάννου. Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται και η ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στις πύλες (απομένει για φέτος μόνο η πύλη της Παναγιάς), ενώ γίνεται έκκληση στους επαγγελματίες και τους κατοίκους για τη σωστή τήρηση του κανονισμού κυκλοφορίας που ισχύει στο μοναδικό μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς.

«Ζητάμε την κατανόηση, αλλά και την ανοχή των κατοίκων κι επισκεπτών της Μεσαιωνικής Πόλης, με αφορμή τα προβλήματα που δημιουργούνται με την εν εξελίξει αποκατάσταση στο αρχικό τμήμα της οδού Ομήρου (συμβολή με Πυθαγόρα). Η εργολαβία εξελίσσεσαι εντός του καθορισμένου χρονοδιαγράμματος, καθώς απαιτεί τον ανάλογο χρόνο για την ορθή αποκατάσταση του βοτσαλωτού οδοστρώματος. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τις δυσκολίες που δημιουργούνται, κυρίως στους ηλικιωμένους κατοίκους της περιοχής και διαβεβαιώνουμε ότι μέχρι τις 15 Μαΐου -εκτός απροόπτου- το συγκεκριμένο τμήμα θα παραδοθεί σε χρήση. Το οδόστρωμα είχε υποχωρήσει και ήταν αναγκαία άμεσα αυτή η παρέμβαση. Εκτιμώ πως είναι πιο αποδεκτή η πρόσκαιρη ταλαιπωρία, απέναντι στην αδιαφορία και εγκατάλειψη τόσων ετών» επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων Τέρης Χατζηιωάννου.

«Επ’ ευκαιρία να παρακαλέσω τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται εντός των τειχών να προστατέψουν το μνημείο που έρχονται να θαυμάσουν οι επισκέπτες, αφήνοντας τα πάσης φύσεως τροχοφόρα εκτός της Μεσαιωνικής Πόλης και να τηρήσουν την εφαρμογή του κανονισμού εμφάνισης κι έκθεσης εμπορευμάτων, ώστε να αποφύγουμε τις υπερβάσεις που αποκρύπτουν (σε ορισμένες περιπτώσεις) το «Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Με την ειλικρινή συνεργασία μπορούν οι ενέργειές μας να έχουν το επιθυμητό απ’ όλους αποτέλεσμα» καταλήγει ο κ. Χατζηιωάννου.