Στο πλαίσιο της στήριξης από πλευράς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου των αθλητικών δράσεων και των δραστηριοτήτων που οργανώνουν στα νησιά της οι αθλητικοί φορείς, στις 26 και 27 Μαΐου 2018, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στο γήπεδο «Καλλιπάτειρα» της Ρόδου, οι 3οι Πανελλαδικοί Αγώνες Rhodos Trhowdown “Fittest on the Island” στην Ρόδο, με τον Αθλητικό Σύλλογο Βαρέων Μαχητών Αθλημάτων, οι οποίοι προσέλκυσαν και διεθνείς συμμετοχές από χώρες της Ευρώπης.

Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκπροσώπησαν ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Δωδεκανήσου σε θέματα αθλητισμού, Νίκος Νικολής και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Μεταφορών Δωδεκανήσου, Χρήστος Μπάρδος.

Οι αγώνες Rhodes Throwdown περιελάμβαναν ασκήσεις άρσης βαρών, ενόργανης γυμναστικής και στίβου με πολλές κατηγορίες σε όλες τις ηλικίες. Στην μεγάλη αυτή διοργάνωση σημειώθηκαν πάνω από 98 συμμετοχές και έλαβαν μέρος αθλητές από την Σουηδία, την Φινλανδία, την Αγγλία, τη Νορβηγία, την Βουλγαρία ενώ από την υπόλοιπη χώρα, συμμετείχαν αθλητές από την Κω, την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Οι προπονητές και οι διοργανωτές, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την άρτια διοργάνωση καθώς και για την μεγάλη τοπική συμμετοχή. Οι 50 εκ των αθλητών, ήταν από την Ρόδο, γεγονός που μαρτυρά το πόσο δημοφιλή είναι αυτά τα αθλήματα στην περιοχή.

Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν και η ανταπόκριση από το κοινό που βρέθηκε στο «Καλλιπάτειρα» για να παρακολουθήσει τους αγώνες.