Ο “Πανελλήνιος Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης για τους μαθητές” του Δήμου Ρόδου, ο οποίος τελεί υπό την Αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ολοκληρώνεται την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018.

Ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος δήλωσε πως «Φέτος η συμμετοχή των σχολείων ξεπερνά κάθε προσδοκία. Είναι μεγάλη μας χαρά που συμβάλλουμε, ώστε να αναπτυχθεί περαιτέρω το αίσθημα ευθύνης προς το περιβάλλον μας μέσω της ανακύκλωσης και κυρίως μέσω των παιδιών. Σύντομα, με συντονισμένες ενέργειες των υπηρεσιών του Δήμου, εκτός των δύο υφιστάμενων κέντρων που λειτουργούν, τα οποία θα επαναχωροθετηθούν, θα προστεθούν και θα λειτουργήσουν επιπλέον τέσσερα νέα Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για την πληρέστερη κάλυψη της ανταποδοτικής ανακύκλωσης στον Δήμο της Ρόδου».

Σύμφωνα με τους όρους του “Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης για τους μαθητές”:

  1. την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018
  2. ώρα 1μ.μ. – 3μ.μ.
  3. στην αίθουσα εθιμοτυπίας του Δημαρχείου Ρόδου (Πλατεία Ελευθερίας 1)

θα γίνει από εκπροσώπους των σχολείων του Δήμου Ρόδου η παράδοση των κουπονιών συμμετοχής στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό.

Ακολούθως, αφού γίνει η σχετική καταμέτρηση των κουπονιών, ανά σχολικό τμήμα, από την αρμόδια συμβολαιογράφο, θα γίνει η ανακήρυξη των τριών (3) σχολικών τμημάτων, που θα έχουν ανακυκλώσει τις περισσότερες συσκευασίες (και άρα θα έχουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή στη διαδικασία της ανακύκλωσης).

Τα τρία (3) πρωτεύοντα σχολικά τμήματα Πανελλαδικά θα κερδίσουν τα τρία (3) μεγάλα – δώρα έπαθλα, τα οποία είναι:

  • 1ο Δώρο – Έπαθλο:

Ταξίδι 4 ημερών στα Κανάρια Νησιά και ένα (1) Tablet , ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ με τη μεγαλύτερη συμμετοχή.

  • 2ο Δώρο – Έπαθλο:

Ένα (1) Smartwatch και μία (1) Action Camera, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ με τη δεύτερη μεγαλύτερη συμμετοχή.

  • 3ο Δώρο – Έπαθλο:

Ένα (1) ποδήλατο και ένα (1) Powerbank, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ με τη τρίτη μεγαλύτερη συμμετοχή.

Στην περίπτωση που το 1ο ή 2ο σχολικό τμήμα πανελλαδικά που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες συσκευασίες είναι Νηπιαγωγείο ή Δημοτικό Σχολείο, τότε τα ΔΩΡΑ-ΕΠΑΘΛΑ θα είναι (για όλους τους μαθητές του σχολικού τμήματος):

  • 1ο Δώρο – Έπαθλο, για το σχολικό τμήμα με τη μεγαλύτερη συμμετοχή: Είκοσι (20) ημερήσιες εισόδους σε Fun Park της Αττικής & ένα (1) Tablet.
  • 2ο Δώρο – Έπαθλο, για το σχολικό τμήμα με τη δεύτερη μεγαλύτερη συμμετοχή:

Μονοήμερη εκδρομή στον Πολυχώρο Δράσης, Αθλητικής Ψυχαγωγίας και Παιχνιδιού “The Ranch” στην ορεινή Κορινθία (με μεταφορά, εισιτήριο εισόδου και γεύμα) , μία (1) επίσκεψη στο “Αττικό Ζωολογικό Πάρκο” (με μεταφορά, εισιτήριο και σνακ) και μία (1) Action Camera.

Τέλος σε ημερομηνία και ώρα, η οποία θα οριστεί σύντομα, θα πραγματοποιηθεί, η «Τελετή Απονομής των Επάθλων» στα τρία (3) πρωτεύοντα σχολικά τμήματα.