Αρχική Εκδηλώσεις Θέατρο Η θεατρική παράσταση «Για Στέργκος το μωρό… αλγκιώς γάμος γιοκ», περιοδεύει σε όλα τα χωριά της Ρόδου

Η θεατρική παράσταση «Για Στέργκος το μωρό… αλγκιώς γάμος γιοκ», περιοδεύει σε όλα τα χωριά της Ρόδου

0
Η θεατρική παράσταση «Για Στέργκος το μωρό… αλγκιώς γάμος γιοκ», περιοδεύει σε όλα τα χωριά της Ρόδου

Στο πλαίσιο της στήριξης από πλευράς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου των πολιτιστικών δράσεων και των εκδηλώσεων που οργανώνουν οι πολιτιστικοί φορείς στην περιοχή μας, έχει θέσει υπό την αιγίδα της, την θεατρική παράσταση «Για Στέργκος το μωρό… αλγκιώς γάμος γιοκ» που ανεβάζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαγγέλου «Ο Αίθωνας».

Οι παραστάσεις ξεκίνησαν από τον περασμένο Μάιο και θα διαρκέσουν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2018 και πραγματοποιούνται με την συνεργασία των κατά τόπους πολιτιστικών συλλόγων δέκα θεατρικών παραστάσεων σε χωριά της Ρόδου.

Πρόκειται για δέκα παραστάσεις που θα παρουσιαστούν με τη συνεργασία δέκα κατά τόπους πολιτιστικών συλλόγων του νησιού της Ρόδου.

Πρόκειται για την αρχαγγελίτικη ηθογραφία του Μιχάλη Τσακίρη «Για Στέργκος το μωρό… αλγκιώς γάμος γιοκ» σε σκηνοθεσία του Παναγιώτη Τσακίρη, σκηνικά Αντώνη Τσακίρη και μουσική επιμέλεια Αντώνη Κολιού, η οποία έχει παρουσιαστεί ήδη με μεγάλη επιτυχία.

Τους ρόλους ερμήνευσαν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί: Γ. Βασιλειάδης, Β. Γέροντα, Σ. Ζανεσής, Μ. Κόζα, Τσ. Κοντόγιαννου, Φλ. Λεβέντη, Τσ. Μακιάρη, Σ. Νικολού, Τσ. Πολυχρόνη, Σ. Σακελλάρης, Χρ. Σαρή, Μ. Σαρικάς, M. Τουβραδόπουλος, Ν. Τσακίρη, Ν. Τσακίρης.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων έχει ως εξής:

  • 16 Ιουνίου 2018 – Απολακκιά (σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απολακκιάς)
  • 23 Ιουνίου 2018 – Πλατάνια (σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο ‘Ο Πλάτανος’)
  • 1η Ιουλίου 2018 – Καλυθιές (σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο ‘Ο Φάρος’)
  • 14 Ιουλίου 2018 – Παραδείσι (σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο ‘Ωρίωνας)
  • 4 Αυγούστου 2018 – Άγιος Ισίδωρος (σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Ισιδώρου)
  • 2 Σεπτεμβρίου 2018 – Έμπωνα (σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο ‘Ο Αττάβυρος’)
  • 23 Σεπτεμβρίου 2018 – Γεννάδι (σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Γενναδίου)

Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Δωδεκανήσου σε θέματα Πολιτισμού Κάλλιστος Διακογεωργίου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεχίζει να στηρίζει τις πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις στην περιοχή μας. Σε αυτό το πλαίσιο, θέσαμε υπό την αιγίδα μας και στηρίζουμε την θεατρική παράσταση ‘Για Στέργκος το μωρό… αλγκιώς γάμος γιοκ’ που ανεβάζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαγγέλου ‘Ο Αίθωνας’ που θα συνεχίσει τις παραστάσεις της μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου 2018. Με αυτό τον τρόπο, η Περιφέρεια θέλει να υποστηρίξει τα θεατρικά σχήματα από το μικρότερο μέχρι και το μεγαλύτερο χωριό στην Ρόδο ώστε να έχουν όλοι οι συμπολίτες μας την ευκαιρία να παρακολουθούν τέτοιες δράσει. Ας μην ξεχνάμε ότι οι κατά τόπους Πολιτιστικοί Σύλλογοι είναι αυτοί που κρατούν ζωντανά τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις και την ιστορία του τόπου μας».