Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του Δήμου Ρόδου – ΔΟΠΑΡ και οι Εκδόσεις Παπαζήση πραγματοποίησαν μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τέσσας Δουλκέρη, Καθηγήτριας στο Τμήμα Δημοσιογραφίας ΑΠΘ και συγγραφέως, με τον υπονομευτικό τίτλο «Άνδρας Πρότυπο».

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στον πανέμορφο χώρο του «Δημοτικού Συσσιτίου» στην ατμοσφαιρική και άκρως καλοκαιρινή Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018.

Ομιλητές της βραδιάς ήταν ο Τέρης Χατζηιωάννου, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Αθλητισμού, Μεσαιωνικής Πόλης & Μνημείων του Δήμου Ρόδου, Δημοσιογράφος, ο οποίος αναφέρθηκε στους σύγχρονους άνδρες – πρότυπα και τα χαρακτηριστικά τους μέσα από το πρίσμα των ΜΜΕ και της πολιτικής, η Δέσποινα Σακκά Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας ΠΤΔΕ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, η οποία ανέλυσε το σύγχρονο κοινωνικό προφίλ του άνδρα-προτύπου, αλλά και στάθηκε στην μακρόχρονη προσωπική φιλία με την συγγραφέα, η Φιλόλογος Χάρις Κόντου, που προσέγγισε λογοτεχνικά το βιβλίο και τους ήρωες του και διάβασε με θεατρική εκφραστικότητα επιλεγμένα αποσπάσματα και ο Δημοσιογράφος Δημήτρης Γκαρτζώνης, που αναφέρθηκε στην προσωπικότητα της συγγραφέως, τους προβληματισμούς και τις αναζητήσεις της, μέρος των οποίων αποτυπώνεται στις σελίδες του βιβλίου της.

Η Τέσσα Δουλκέρη αποκάλυψε στο ακροατήριο τις αφορμήσεις που την οδήγησαν να γράψει τον «Άνδρα Πρότυπο» ως φυσική συνέχεια του βιβλίου της «Το είδωλο η κατασκευή της εικόνας» που είχε παρουσιαστεί από το Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ. το 2014, με κεντρική ηρωίδα μια γυναίκα εγκλωβισμένη στα στερεότυπα του φύλου και του ρόλου της.

Συντονίστρια της βραδιάς ήταν η Νάνσυ Τρυποσκούφη, Προϊσταμένη Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ., Φιλόλογος.

Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκπροσώπησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Τσοπανάκης ενώ ανάμεσα στο εκλεκτό ακροατήριο παρευρέθηκαν οι: η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Ελευθερία Φτακλάκη, η Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου κα. Φωτεινή Καράμπελα, ο κ. Δημήτρης Χαραλάμπης Καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, και η κα. Ισμήνη Κριάρη – Κατράνη  Πρύτανις  στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, καθώς και η Πρόξενος της Μεγάλης Βρετανίας στη Ρόδο κ. Ράνια Κοσιώρη.