Προσκαλούμε τους καλλιτέχνες να δηλώσουν συμμετοχή στην περιηγητική έκθεση “Nature of Art II” που θα πραγματοποιηθεί 20 – 27 Ιουλίου στο Πάρκο του Ροδινιού.

Οι καλλιτέχνες καλούνται να συμπληρώσουν και να στείλουν τη φόρμα συμμετοχής στο email:

nature.of.art.rodini@gmail.com έως τις 20 Μαΐου.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε καλλιτέχνες που ζουν και δημιουργούν στη Ρόδο.

Nature of Art II

“Δεν μπορείς να μπεις δύο φορές στον ίδιο ποταμό” – Ηράκλειτος

Η Φύση ακολουθεί μια ατέρμονη πορεία και μέσα της τα ζωντανά ακολουθούν μιαν άλλη μικρότερη πορεία κυκλική. Κάποιο απ’ αυτά τα ζωντανά, ο άνθρωπος, κοίταξε σε βάθος την πορεία αυτή και μιμούμενός την τη ξεχώρισε σε σημεία, γραμμές και επιφάνειες και έφτιαξε την Τέχνη.

Η Φύση της Τέχνης προσκαλεί τους καλλιτέχνες να επιστρέψουν στο σημείο απ΄όπου η Τέχνη ξεκίνησε: στην καθαρή και δίχως προκαταλήψεις παρατήρηση της Φύσης. Περίτεχνα σχήματα, ζωικές δομές, φυτική γεωμετρία, επαναλαμβανόμενα μοτίβα, όλα στοιχεία έμπνευσης για τους καλλιτέχνες, οι οποίοι θα υλοποιήσουν τα έργα τους με αφετηρία τις πρωταρχικές διαρθρώσεις και τον κύκλο της ζωής, που τόσο ήπια και διακριτικά εμφανίζεται στο δάσος του Ροδινιού.

Δεν μπορείς να μπεις δυο φορές στον ίδιο ποταμό, είχε πει κάποτε ο φίλος μας ο Ηράκλειτος. Έτσι ξεκινάμε, για δεύτερη φορά, να γεμίσουμε το πάρκο του Ροδινιού με την παρουσία μας και με τα εικαστικά και μουσικά μας έργα στην ίδια διαδρομή, γύρω από το ρυάκι που διατρέχει το πάρκο, μα ταυτόχρονα με έναν φρέσκο προσανατολισμό: τον Κύκλο της Ζωής.

Σημειώσεις

Δουλεύουμε επάνω σε έναν ψηφιακό χάρτη στο google maps όπου οι καλλιτέχνες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις προτεινόμενες τοποθεσίες της διαδρομής. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιήσουμε το σύνδεσμο με αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία επιλογής τοποθεσίας, καθώς και την ημερομηνία για την πρώτη συνάντηση των συμμετεχόντων, όπου θα πραγματοποιηθεί περιήγηση σε όλη τη διαδρομή του δάσους.

Λαμβάνοντας υπόψιν μας τις συνθήκες του δάσους, τα ζώα και τα πουλιά που το κατοικούν, δημιουργούμε και τοποθετούμε τα έργα μας φροντίζοντας, όσο το δυνατόν γίνεται, να μη διαταράξουμε το οικοσύστημα. Όλες οι καλλιτεχνικές κατασκευές, όπως όλοι προσπαθήσαμε και την προηγούμενη χρονιά, δημιουργούνται με αυτή την αρχή.