Αρχική Εκδηλώσεις Γαστρονομία «11η Γιορτή Γιαπρακιού 2018»

«11η Γιορτή Γιαπρακιού 2018»

0
«11η Γιορτή Γιαπρακιού 2018»

Ο Δήμος Ρόδου με τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ., ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαλάκου «ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ», η Τοπική Κοινότητα Σαλάκου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου, διοργανώνουν την «11η Γιορτή Γιαπρακιού 2018»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαλάκου ‘Το Σπήλαιο’ με την ομόψυχη συμμετοχή όλων των κατοίκων του χωριού, μετά από δέκα χρόνια συνέπειας, επιμονής και πίστης στην παράδοση κατάφεραν ώστε, «Η Γιορτή Γιαπρακιού», να προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών ειδικών γεύσης και να ξεφύγει από τα σύνορα της Ρόδου προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο την Ροδίτικη Γαστρονομία τόσο στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά πλέον και στο εξωτερικό.

Την Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018 οι γυναίκες της Σαλάκου θα παρασκευάσουν τα παραδοσιακά γιαπράκια με περισσή φροντίδα και μεράκι. Για ακόμα μια φορά θα συμμετέχουν τουριστικοί επισκέπτες οι οποίοι θα έχουν μία μοναδική και αυθεντική γαστρονομική βιωματική εμπειρία.

Το Σάββατο 25 Αυγούστου στο πάρκο του Αγ. Γεώργιου Σαλάκου στις 20:30 θα διοργανωθεί η μεγάλη παραδοσιακή γιορτή με ντόπιους καλλιτέχνες και τα χορευτικά σχήματα από τους συλλόγους, ταξιάρχου Λάρδου και Ρουμελιωτών Ρόδου. Τους ντόπιους καλλιτέχνες θα πλαισιώσει η Χριστίνα Κόζα και στο βιολί θα είναι ο Νεκτάριος Κωσταντακης. Οι χιλιάδες επισκέπτες θα απολαύσουν τα μοναδικά Σαλακενά Γιαπράκια τα οποία προσφέρονται δωρεάν.

Την «11η Γιορτή Γιαπρακιού 2018» θα τιμήσει και φέτος με την παρουσία του ο Κοσμήτορας του Slow Food Αττικής Γρηγόρης Χριστοδούλου και η δημοσιογράφος γεύσης Κατερίνα Βνάτσιου εκπροσωπώντας της Athens Voice.

Το Σάββατο 25 Αυγούστου στις 19:30 το απόγευμα θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά με πούλμαν από τον Σαν Φραντσίσκο.